3. lipnja

Osvojite ulaznice za koncert grupe Elemental na stadionu Šalata

31.05.2023 u 09:01

Bionic
Reading

Ususret dosad najvećem samostalnom koncertu grupe Elemental, na stadionu Šalata 3. lipnja, Nix K iz Podočnjaka napravio je remix pjesme 'Iz dana u dan'

'Elemental je jedan od uzora nama, mlađim glazbenicima, koji također pokušavamo stvoriti nešto na našim prostorima, nešto što nije prolazno od danas do sutra i što će se zapravo moći slušati vječno. Inspiriran Jašarovim remixom pjesme 'U mojoj glavi', koji sam odvrtio više puta u svojim setovima, a s ljubavlju prema pjesmi 'Iz dana u dan', išao sam u više navrata pokušati remixirati istu i konačno mi je došla ideja uzeti što više elemenata uključujući i vokale, naravno, iz samog originala, i napraviti jednu bržu, drum and bass verziju pjesme.' – izjavio je Nix.

Izvor: Društvene mreže

Izvorno objavljena na njihovom trećem albumu 'Male stvari' iz 2004. godine, pjesma 'Iz dana u dan' bila je Elementalov sedmi singl.

Ispod umjetničkom imena Nix K nalazi se Nikola Klemić, glazbenik koji djeluje unutar Podočnjaka, elektronskog glazbenog trija iz Kutine. Njegovi su radovi već ranije obišli svijet i oduševili publiku koja mu je donijela milijunske preglede, ali radom u Podočnjacima, usredotočen je na domaću scenu.

Remi je u više intervjua skrenula pozornost upravo na kutinsku glazbenu scenu koja je nepatvorena i baš po njenom ukusu. Tako je za svojevremeno izjavila: 'Veliki gradovi ponekad su tvrd orah - publika je ondje navikla na sve i svašta pa se moraš dobrano potruditi da ih ‘pridobiješ‘. Ali iskreno, nema mi većeg gušta nego kad u publici vidim nekoga tko je na početku koncerta imao vibru ‘osvoji me, baš da vidim što znaš‘, a na kraju koncerta vitla glavom i oduševljeno plješće. E to je za mene uspješan koncert!'

S novim singlom 'Hajde ljubav dođi' Elemental je već šest tjedana među najslušanijim u Hrvatskoj prema top listi HR TOP 40, a s 8 objavljenih albuma, 40 spotova, odnosno singlova, te gotovo tisuću održanih koncerata brojevi su vrijedni pažnje, a sada je vrijeme da ovako dugovječnu bendovsku karijeru Elemental poslavi najvećim samostalnim koncertom na zagrebačkom gradskom stadionu Šalata u subotu, 3. lipnja. To je sjajna prilika da se utvrdi zašto su pjesme poput 'Romantike', 'Goli i bosi', 'Prokleta ljubav', 'Bolji si', 'Malena', 'Zašto te imam', 'Iz dana u dan' ili primjerice 'Tako lijepa' i slušane i nagrađivane!

Podsjećamo, koncert na Šalati otvorit će Dina Jashari i Drugari, nove mlade nade makedonske glazbene scene.

Ulaznice za Šalatu su u prodaji po cijeni od 19 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, te sva prodajna mjesta Eventima kao i www.eventim.hr.

Čitateljima tportala darujemo 3x2 ulaznice za koncert grupe Elemental na stadionu Šalata 3. lipnja, a dobitnici će biti objavljeni u četvrtak, 1. lipnja.

Dobitnici ulaznica su:

Željka Šimić, Velika Gorica (1x2 ulaznice)

Dejan Petrak, Zagreb (1x2 ulaznice)

Andrea Stanić, Zagreb (1x2 ulaznice)