nagradnjače

Osvojite ulaznice za kineske glazbene dragulje u Pulskoj Areni

03.08.2017 u 13:42

Bionic
Reading

Ususret Silk Road Festivalu, najvećem spektaklu koji 11. kolovoza u Pulskoj Areni ugošćuje kineske glazbene dragulje, predstavljamo vam Daiqing Tanu, pjevačicu i kompozitoricu u svjetski poznatom Haya bandu čiji su korijeni u mongolskoj glazbi

Ovaj kineski slavuj nesvakidanje vokalne ekspresije glazbeno se educirao na Sveučilištu Minzu u Pekingu, a glazbom se počela baviti slušajući svoju majku, poznatu pjevačicu etno mongolske glazbe.

Odrasla je u Qinghai pokrajini u istočnom dijelu Tibetanske visoravni gdje je živjela s brojnim etničkim grupama, Han, Mongolima, Tibetancima, Hui… Inače, pjeva na mongolskom, tibetskom i mandarinskom jeziku te može pjevati i u nelingvističkim tonovima. Bitno je spomenuti da Haya znači granica po mongolskom što predstavlja otvorenost, inkluziju, fuziju i ljubav. A svi predstavnici Haya banda vjeruju da dobra glazba pozitivno utječe i na dušu u što će se i publika u Puli za svega tjedan dana uvjeriti.

Pored poznatog Haya banda nastupit će akademski obrazovan pijanist zlatnih prstiju Muye Wu kao i Zhihui Li jedan od najpoznatijih new age glazbenika iz Kine. Posebna gošća festivala bit će akademska glazbenica Ana Rucner.

Haya Crazy Horse

Čitateljima tportala darujemo ulaznice za Silk Road Festival koji će se održati u Pulskoj Areni, 11. kolovoza 2017. godine s početkom od 20h. Dobitnici su Mirta Bastijanić i Karmen Topolovec.