Proljeće uz ABBA hitove

Osvojite ulaznice za ABBA SYMPHONIC Tribute Show u Zagrebu

13.04.2023 u 09:30

Bionic
Reading

Abbamanija je u svom vrhuncu! Nakon rasprodana dva koncerta u Zagrebu dolazi nam i treći. Kako KD Vatroslava Lisinskog nije bila dovoljno velika da ugosti sve obožavatelje i štovatelje lika i dijela ABBE, ovoga puta se koncert održava u KC Dražena Petrovića

Svoju novu mini turneju po Hrvatskoj ovi talentirani glazbenici počinju u Zagrebu, a potom odlaze u Zadar koji je svojim interesom pokazao da će biti 'puna kuća'. Nakon Zadra bend odlazi u Split koji će, sudeći prema prodanim ulaznicama, gorjeti! Splićani očito vole ABBU, vole 'slatki pop' i sve što nam donosi ovakav show.

A donijeti će nam presjek svih hitova ABBE, scenom i kostimografijom će nas odvesti na putovanje u neka minula vremena, a sinergija benda i simfonijskog orkestra držati će publiku na nogama puna dva sata!

Najveći hitovi ABBE u izvedbi simfonijskog orkestra i vrhunskog benda ABBA Real Tribute slušati ćemo u treći put u Zagrebu te Zadru i Splitu!

Simfonijski orkestar i bend ovom će turnejom proslaviti 50 godina postojanja jednog od najslavnijih bendova na svijetu. Rasprodani koncerti u Zagrebu privukli su sve generacije, od mladih koji su putem Tik Toka i mjuzikla Mamma Mia upoznati s stvaralaštvom ovog legendarnog benda do starije generacije koja je odrastala i prve plesne korake napravila upravo uz ABBU.

U dvosatnom koncertu prošli su kroz najveće ABBA hitove i tako, zajedno s euforičnom publikom, odali počast jednom od najvećih bendova na svijetu. S obzirom na to da su nekoliko puta pozvani na bis i zagrebačka publika se nije htjela rastati od emocija koje je prizvala užarena atmosfera, s veseljem očekujemo treći koncert u Zagrebu. Rijeka i Varaždin rasprodanim koncertima pokazali su da ni u tim gradovima ne izostaje odličan ukus za glazbu. A kako se čini, Zadar i Split su na tragu toga da će nekoliko tisuća posjetitelja uživati u ABBA SYMPHONIC Tribute Showu.

Koncert je posvećen švedskoj grupi ABBA koja ove godine slavi 50 godina. U toj značajnoj jubilarnoj godini nastavljen je projekt ABBA SYMPHONIC, koji je oživio najuspješnije ABBA hitove poput Mamma Mia, Dancing Queen, Super Trouper, The Winner Takes It All, S.O.S., Fernando i i drugih, na oduševljenje starih i novih obožavatelja ABBE.

Uz simfonijski orkestar nastupa jedan od najboljih bendova ABBA Real Tribute, koji se odlikuje originalnom kostimografijom, plesnom koreografijom, izvrsnom interpretacijom i nastavlja povijesti ABBE! Nastupom u živo i vrhunskom showu te produkciji, ABBA SYMPHONIC će vas vratiti u nostalgična vremena i prizvati uspomene razdoblja u kojem je ABBA dominirala na međunarodnim radijskim ljestvicama!

Skupina ABBA je u razdoblju od 1972. do 1982. kao najuspješnija švedska skupina svih vremena prodrla na svjetsku pozornicu, prodavši više od 400 milijuna ploča, što ih je pretvorilo u svjetske rekordere.

Slavni članovi ABBE su bili: Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson, Anni-Frid Lyngstad. Na glazbenoj sceni pojavili su se putem natjecanja za pjesmu Eurovizije 1974. sa skladbom Waterloo, a njihov je uspon započeo 1975. godine s pjesmom S. O. S.. Na svjetski vrh ih je lansirala pjesma Mamma Mia gdje su ostali narednih godina, stvarajući vojsku obožavatelja koji su ljubav prema ABBI prenosili i na nove generacije. Izdali su osam originalnih albuma i izdali ih u rekordnim nakladama. ABBA još danas osvaja publiku na televiziji, radiju i naravno s vrlo popularnim filmom Mamma Mia.

Ulaznice u prodaji putem web stranice www.eventim.hr!

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za ABBA SYMPHONIC Tribute Show u Zagrebu (četvrtak, 13. 04. 2023. u 20:00, KC Dražen Petrović, Zagreb), a dobitnici su Mirna Konevski i Marina Rajšić.