SUPERTALENT, KLAPA ŠEST

Od motorke i jastučnice do Isusa i vjenčanice

  • Autor: Igor Tretinjak
  • Zadnja izmjena 23.10.2010 10:36
  • Objavljeno 22.10.2010 u 22:37
Doris Vlah

Doris Vlah

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV

Šesta audicija ponudila nam je red pjesme, plesa, zabave i smijeha te ponajbolje nastupe, izvukavši iz ladice čudnovate talente

Od jastučnice preko vjenčanice do lista

Nova TV

Nova TV

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV

Kako su nas se ovog petka u Supertalentu najviše dojmili upravo čudnovati nastupi, krenimo od njih. Krojačica Doris, koja u Opatiji radi kao prodavačica, zbog ljubavi se prije mnogo godina odrekla Pariza i karijere kreatorice, kako je sama rekla. Budući da je dotična ljubav postojana već 24 godine, odlučila je da je krajnje vrijeme da progovori njen talent. Dok je Enis u pozadini pjevušio Harija Mata Harija, a Nina samu sebe, model na sceni nevjerojatnom se brzinom pretvarao u predivnu mladu. Od plahte i jastučnice kreativna Doris je u tri minute stvorila prekrasnu vjenčanicu, a mi se nadamo da su je gledale face iz modnog svijeta.

Lagano nervozni Josip Župarić na početku je imao problema s paljenjem svoje umjetničke alatke koja je ništa drugo nego motorka, ali kad je 'zavužgala', u komadu drveta je učas vještim pokretima izdubio lik Isusa. Dok je on dubio, Nina, Merla i Enis su se šalili na račun hororca, no rezultat ih je ugodno iznenadio. Za razliku od Josipa koji je stvarao u deblu, umirovljenik Tomo Milković bacio se na zeleni dio drveta. Došao je na scenu s buketićem lišća i – zasvirao. Dapače, odlično zasvirao, oblikovavši pomoću lista melodiju čistih tonova, mekog, pomalo plačnog zvuka, usput se našalivši u falšu – pukla žica. I dok je Merli bilo samo zanimljivo, Nina je zdravorazumski zaključila – ovo je pravi talent! Tomislava Grubišića, pjesnika, slikara, bubnjara i medicinskog tehničara, nazvali bismo konceptualnim umjetnikom čiji je  koncept – prošao kroz ušicu igre.

Pjevačka kolonija

Prozvana hrvatskom Susan Boyle, 49-godišnja učiteljica Snježana Božur visokim i snažnim glasom, uz diskretno prisutnu tremu, vrlo lijepo i dojmljivo otpjevala je ariju iz 'Splitskog akvarela', oduševivši prisutne, a na sličnom tragu uspjeha bila je Arijana sa svojim pjevačkim bijegom u 50-e. Goran i Nina iz grupe Flamor izuzetno dinamičnom gitarom i strastvenim, neušminkanim glasom oduševili su žiri i publiku odsviravši i otpjevavši dinamičan flamenko, dok je Marija vrlo korektnim pjevanjem, šarmom i trudom oduševila Ninu.

Slijepi DJ Anes Halili je svojim nastupom, u kojem je vidljivo uživao, natjerao publiku i žiri da čuje glazbu, osjeti je i zapleše. Kondicijski trener i profesionalni plesač Zoran odbacio je plesne papuče i zapjevao Georgea Michaela, razigravši energičan nastup pokojom piruetom i saltom.

Jedini propust žirija, iz našeg kuta gledano, bilo je izbacivanje Dominika koji je uz pratnju vlastite gitare opalio odličan miks RHCP-a i prijatelja, no Nina i Merla ne dijele naše oduševljenje te su se istovremeno odlučili na ikseve. Rock vodama dobro je plivala grupa Offside s vrlo dobrom autorskom stvari 'Istočna Europa', tek s malo nesklada u svirci.

Naličje uspjeha - neuspjeh - osjetio je, između ostalih, frizer Ante koji je zapjevao Duška Lokina jer ga dira u srce, no trema i drhtaj u glasu su ga pojeli te on sam nije uspio dirnuti srce žirija. Više dignuti živac. I dok ga je Merla vrijeđao, on je, vrlo dobroćudno, kimao glavom i prihvatio kritiku.

Zaplešimo, zaplešimo

Akrobatski rock'n'roll pokazali su simpatični i dijelom šeprtljavi mladci Antonia i Matija, malo slabi na rukama i u skokovima, što je i Matija primijetio, nimalo džentlmenski, ali zato izuzetno simpatično primijetivši da je Antonia malo preteška za njega. I dalje u dječjim vodama, vesela i samouvjerena 10-godišnja ritmička gimnastičarka Jana Klarić opravdala je scensku sigurnost vrlo lijepim i gipkim nastupom sa zrncima dječje duhovitosti i uvjerljivo prošla dalje.

Nova TV

Nova TV

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV

Ivana Validžić

Čudnovate vilinske djevojčice iz plesne grupe Venym zaplesale su izvan svih plesnih tokova, i prošle kroz ušicu igle. Malecne slatkice iz plesne skupine Dance Queen zahvalile su Nini zbog pohvala vrlo jednostavnim – hvala. I hvala, pa opet hvala. Nimalo mala Ivana Validžić, koja za život zarađuje na viličaru, do supertalentiranih visina pokušat će doći trbušnim plesom. Zasad poprilično senzualnim nastupom prošla je u drugo kolo.

Od velikih plesnih grupa, juniori plesnog studija Step by Step bili su bolji od ostatka, ali i prilično daleko od vrhunskih prošlogodišnjih plesnih skupina. Kad smo kod prve sezone 'Supertalenta', nakon prošlogodišnjeg neuspjeha plesna grupa Ritam ulice vratila se ove godine idući na sve ili ništa, odnosno zaplesavši na Nininu stvar omotanu narodnjacima, no neuvjerljivim plesom i tanušnom trivijalnom pričom i ove godine je na samom početku ispala iz igre. Plesna skupina Doxa bila je zgodna i s odličnim brejkerima, ali zbrčkane koreografije i nedovoljne uigranosti. Prolaz im otvara mogućnost uvježbavanja do sljedećeg nastupa.

Rene i Igor bili su standardno razigrani i duhoviti, Enis simpatičan i obziran, Nina ne toliko oduševljena kao inače, a Merla na mjestima neopravdano grub. Sljedećeg petka na Novoj TV možete pogledati i posljednju audicijsku emisiju, a onda slijede prave bitke za tron.

Ariana Juranko


 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi