NAPETOSTI RASTU

Očajna Lara moli za povratak sina

08.12.2011 u 14:05

Bionic
Reading

U novoj uzbudljivoj epizodi 'Larinog izbora' naslovna junakinja polako gubi nadu da će pronaći sina

Očajna Lara polako gubi svaku nadu da će pronaći sina i pita Karmen može li svojom intuicijom predosjetiti gdje bi Zlaja mogao biti. Karmen se koncentrira, ali vidi samo znak križa.

Karmen i Alen napokon pronalaze šupu u kojoj se skrivala Vjera sa Zlajom. Nakon što u šupi pronađu lijekove, shvate da je Zlaja bolestan i svi se još više zabrinu. Sestra Domenika na prijevaru odnosi malog Zlaju u bolnicu. Mija i Vuksan dolaze u bolnicu raspitati se i saznaju da je Zlaja u bolnici. Vjera u tom trenutku krade Zlaju iz njegove bolesničke sobe. Mija i Vuksan presreću je na hodniku i pokušavaju je zaustaviti. Vjera ipak pobjegne, a Vuksan gubi svijest i ruši se na pod. Nela provodi svoj plan uništenja Dinka. Internetski portali objavljuju dokumente koji dokazuju njegovu umiješanost u muljažu s urbanističkim planom Splita.

Nakon pregleda kod dokora, Vuksan dobiva sumornu dijagnozu. Ima tumor i neće dugo živjeti. Vuksan odluči šutjeti o navedenom te glumi da je sve bila samo iscrpljenost. Na press konferenciji koju je sazvao Dinko za sve optužuje gradonačelnika Antu te, okrećući mu leđa, najavljuje svoj dolazak na njegovo mjesto. Nela je oprezna jer ispada da se Dinko neće samo izvući, već i postati moćniji nego ikad. Prije puta rodbini na selo, Vjera i Alen odlaze na grob Bartulu, gdje Alen pokuša oteti Zlaju i vratiti ga Lari. No, bijesna Vjera ga svom snagom gurne te on udari glavom o jedan nadgrobni spomenik.

Na poziv Anđele, Jakov dolazi Leili. No, Leilina sreća zbog njegove blizine kratkog je vijeka jer on uskoro odlazi tražiti Zlaju. Alen obavještava Laru i Nikšu da je Vjera vjerojatno otišla u svoje rodno selo. Lara inzistira da Jakov ide s njom i Nikšom po Zlaju, što Nikša nevoljko prihvaća. Vjera se sakriva u trošnoj crkvi sa Zlajom, ne znajući da je na korak od otkrivanja. 

Nikša, Jakov i Lara došli su u selo u Dalmatinskoj zagori prema Alenovim uputama. Otkrivaju da je selo napušteno i da nema ni traga ni glasa Vjeri i Zlaji. Nikša i Jakov puni tenzija jedan prema drugom samo što ne eksplodiraju. Nikša želi da odustanu i vrate se u Split, ali Lara to ne želi ni čuti. Lara odlazi u obližnju crkvicu pomoliti se za Zlajin povratak.