JENNA ELFMAN

Obožavali smo je kao Dharmu u hit seriji, a mnogi zaboravljaju da je porijeklom Hrvatica

19.04.2023 u 14:27

Bionic
Reading

Iako smo na nju navikli kao slatkicu iz humoristične serije 'Dharma & Greg', Jennu Elfman uskoro ćemo moći gledati u posljednjoj sezoni 'Fear the Walking Dead'

Te 1997. godine televizijska publika dobila je nekoliko pojačanja u obliku serija kojih se mnogi zasigurno sjećaju, među kojima je bila i 'Dharma & Greg' o dvoje mladih koji dolaze iz posve različitih okružja, ali svojom ljubavi nadjačaju sve i ostaju zajedno unatoč neslaganjima njegovih i njezinih roditelja.

Dharma je bila simpatična plavuša slobodnjačkog ponašanja, odgojena u duhu hippie kulture, uz sva opća mjesta istočnjačke filozofije, dok je uglađeni odvjetnik Greg Montgomery bio njezina sušta suprotnost.

A Dharma u stvarnom životu posebno je zanimljiva Hrvatima, budući da je Jenna Elfman porijeklom upravo iz naše zemlje, i to zahvaljujući baki i djedu po ocu.

  • +11
Jenna Elfman Izvor: Profimedia / Autor: gotpap / Bauer Griffin / Profimedia

Rođena je kao Jennifer Mary Butala u Kaliforniji. Majka Sue Grace bila je domaćica, a iz Hrvatske je bio njezin otac Richard Wayne Butala. Djed njezinog oca emigrirao je iz Karlovca davne 1900.

'Moj otac je posjetio Hrvatsku prije nekoliko godina. I ja se nadam da ću učiniti isto. Otac mi je pričao kako je ondje upoznao dosta rođaka koji su prošli traumatična iskustva u ratu 90-ih. Ostao je zadivljen njihovom izdržljivošću. Tim ljudima su se događale strašne stvari u životu, ali našli su način da prežive ratna stradanja', rekla je Elfman u intervjuu za Chicago Sun Times.