NOVO POJAČANJE

Novinarka Merita Arslani u Exkluzivu RTL Televizije

15.01.2012 u 16:53

Bionic
Reading

Redakcija šoubiz emisije RTL Televizije Exkluziv postala je bogatija za još jednu članicu, novinarku, nagrađivanu spisateljicu Meritu Arslani. U ekipu Exkluziva došla je kao reporterka, a Merita prati društvene teme, svakodnevne zanimljivosti, trendove, bizarnosti te neobične priče i ljude

'Skoro 15 godina se bavim novinarstvom, a više od deset godina radila sam isključivo u tiskanim medijima. Dolazak na nacionalnu televiziju je i više od izazova što je glavni razlog zbog kojeg sam odlučila isprobati svoje novinarske sposobnosti na RTL-u. Rad u tisku i rad na televiziji se uopće ne može usporediti! Veselim se novim znanjima koja ću steći na televiziji. Novinari i urednici u redakciji su se već pokazali vrlo kolegijalnima, tako da mi navikavanje na rad u ovom dinamičnom mediju ide prilično brzo', rekla je Merita.

Poznata novinarka rođena je u Zadru 3. travnja 1974. Nakon srednje škole upisala je Filozofski fakultet u Zadru, smjer francuski i latinski, te uzela pauzu od godinu dana i otišla u London kao babysitterica. Plan joj bio da ondje bude godinu dana, ali je na kraju ostala dvije i pol godine upisavši London School of Journalism. Tamo je provela dvije godine i nakon povratka u Zadar vrlo je brzo počela raditi u Slobodnoj Dalmaciji, a 1998. se okušala i na lokalnoj televiziji gdje je provela dvije godine. Radila je i u jednom lokalnom tjedniku, a 2001. se preselila u Zagreb te odmah počela raditi u Jutarnjem listu gdje je ostala deset godina.

Merita je 2011. napisala svoj roman prvijenac 'Anđeli će samo zaspati', koji je imao odličan prijem kod čitatelja i kritike. Knjiga joj je već mjesecima među najčitanijim domaćim romanima u knjižnicama po Hrvatskoj, a prije mjesec dana dobila je Kiklopa za najbolji debitantski roman 2011.

Redakcija Exkluziva tako je dobila novo 'pojačanje' u svojim redovima, a kakve će priče Merita pripremiti, gledatelji mogu vidjeti svakim danom od 18 sati na RTL-u.