NA NOVOJ TV

Novi reality show 'Masterchef' počinje 21. ožujka

11.03.2011 u 15:05

Bionic
Reading

TV kuhinja u svom prvom krugu okupila je natjecatelje koji su odlučili uživati u gastronomiji u potpunosti, a od 1500 ljudi 100 je pristupilo audicijama, 50 natjecatelja ući će u drugi krug, no samo 20 ulazi u Masterchef kuhinju i započinje veliku avanturu u kreativnom reality showu koji će se emitirati od 21. ožujka na Novoj TV

Tim sastavljen od vrhunskih majstora kuhinje, gastronoma i kritičara nekoliko je dana ocjenjivao kulinarske sposobnosti

natjecatelja koji u ograničenom vremenu moraju pripremiti jela od namirnica koje su sami donijeli. Pred Tomislavom Gretićem, Matom Jankovićem i Radovanom Marčićem potrebno je kulinarski uradak dekorirati, servirati i prezentirati, sve pod voditeljskom palice Jasne Nanut.

Sto natjecatelja pokazat će u emisiji kolik talent posjeduje, koliko je zaista velika njihova ljubav prema hrani i pripremanju različitih jela, a već u prvim emisijama Masterchefa vidjet ćemo tko je prema reakcijama žirija zadivio, a tko razočarao njihova nepca. Natjecatelji koji su pristupili audicijama dolaze s raznim željama - od otvaranja ekskluzivnog restorana, obiteljskog hotelijerskog središta, ugodne kavane ili mirisne slastičarnice, te s jednom najvećom: postati prvi hrvatski masterchef.

Pedeset najstrastvenijih gastronoma ulazi u drugi krug showa 'Masterchef Hrvatska', a tada započinje i prava utrka za ulazak u Masterchef kuhinju. Masterchef pregaču dobilo je 18 žena i 32 muškarca, a upravo oni će se suočiti sa svojim prvim izazovima koji će ih približiti ili udaljiti od ulaska među privilegiranih top dvadeset.

Jasna Nanut u showu ima svojevrsnu ulogu domaćice. U odabiru masterchefa stručni žiri Gretić-Marčić-Janković ima ključnu ulogu, a voditeljica objašnjava zadatke, usmjerava kandidate, ukazuje na pogreške i veseli se njihovom napretku. Jasna je poveznica između natjecatelja i žirija, sluša ih, bodri, pa i tješi u velikoj želji da se probiju u što dalje u natjecanju. Jasna svakodnevno kuha za svoju obitelj, a svoju kulinarsku vještinu bi jednako kao velik broj gledatelja voljela podići na višu razinu. Najveći kulinarski izazov trenutačno joj je, kako kaže, 'švercanje' povrća u jela koja priprema za svoju trogodišnju kćerkicu Kimi. Jasna posjeduje i veliku kolekciju kuharica koje joj redovito poklanja suprug, također gurman.