ZVIJEZDE PJEVAJU

Novi idol Hrvatske zove se Davor Meštrović

13.03.2010 u 22:40

Bionic
Reading

Ako ste mislili da Katja Kušec pjeva loše, niste čuli Davora Meštrovića koji bi zbog svoje uvjerljivosti, strastvene izvedbe i šarma mogao stići i do finala, u kojem će sigurno zapjevati najbolji par prve večeri - Boris Mirković i Ivana Husar

Uvodna emisija najgledanijeg showa HTV-a 'Zvijezde pjevaju' pokazala je što možemo očekivati u četvrtoj sezoni, ponudivši uvid u pjevačke sposobnosti svih osam parova koje ćemo gledati i slušati do 1. svibnja, kada ćemo saznati tko je od njih najbolji. Decentnog i elegantnog izgleda, provjereni voditeljski par Barbara i Duško ponovo su se dokazali kao sjajni domaćini ovog vrlo zabavnog showa koji je u svom prvom izdanju zasigurno razveselio, iznenadio, ali i nasmijao mnoge. No krenimo redom.

Nakon što su se svi članovi žirija, zajedno s voditeljskim parom, izredali u žalovanju što više nema Martine Tomčić (koju je zamijenila Vanna), led su probili Ana Vilenica i Jacques Houdek koji su zapjevali hit grupe ABBA 'Dancing Queen', pokazavši da i nisu baš nešto usklađeni. Krivog tonaliteta i uvjerljive izvedbe, Vilenica je pokazala koliko je sigurna na sceni, ali i koliko još mora raditi na pjevanju. Ni žiri nije bio oduševljen poklonivši im svega ocjenu 24. Od Željka Pervana nitko nije očekivao da će i zapjevati uz Maju Blagdan, no mnogi su ostali iznenađeni kad je Vanna prokomentirala da je istina što se šuška - da Pervan zna pjevati. Nije da zna, ali nije bio loš, naročito u dionicima u kojima je više govorio, a manje pjevao. Neće ispasti sljedeće subote. Žiri je zaključio da su bili bolji od Houdeka i Vilenice i dao im 26 bodova. Sweet and sexy Tamara Loos jedno je od ljepših iznenađenja showa 'Zvijezde pjevaju' jer je, osim stas, pokazala i zavidan glas zapjevavši s Toljom 'Ja sam lažljiva' grupe Denis & Denis (Markovog strica Davora Tolje). Vrlo spretna na sceni, uz laganu tremu, ali prekrasne boje glasa, gospođica Loos se pokazala kao veliki favorit pa bi Tamara i Marko komotno mogli stići do finala, s čime se složio i žiri dodijelivši im vrlo visokih 28 bodova, unatoč Vanninoj opasci da je to bila jedna vrlo lagana pjesma.


I onda je na scenu stupio on. Jedan, jedini i neponovljivi Davor Meštrović! Zajedno sa Žanamari Lalić zapjevao je, zapravo pokušao je pjevati 'Jesen u meni' Parnog valjka, što je natjeralo Husa da postavi samo jedno i logično pitanje: 'Zašto?' Naknadno je zamolio da ne biraju više njegove pjesme. Dujmić je iskreno priznao da je očekivao i gore, što je bio najveći kompliment koji je Meštrović dobio. Barbara je odmah nakon završetka te fascinantne izvedbe zaključila da će publika ovo dugo pamtiti. Nema sumnje da je mnogima svojim doista lošim nastupom natjerao suze od smijeha na oči, dajući do znanja da nastavlja tradiciju koju je prošle godine započela Katja Kušec. No, kao i u njezinom slučaju, Meštrovićev šarm, samouvjeren nastup i upornost mogli bi mu osigurati dugotrajni boravak pred kamerama u showu 'Zvijezde pjevaju'. Dakako, dobili su i najmanji zbroj ocjena – 21 bod.


Mare Milin i Đani Stipaničev ispali su vrlo ugodno iznenađenje iako je trema pojela pola njezinog nastupa, ali i vrlo pristojnu izvedbu hita Jinxa 'Propalo je sve'. Čak je na momente Mare zvučala bolje od Đanija iako su se sjajno spojili. Vrlo visok zbroj ocjena – 28. Ines Bojanić i Giuliano zapjevali su baladu 'Nasloni glavu na moje rame' Tutti Fruttibenda i žiri i publiku ostavili bez daha uvjerljivom izvedbom i kemijom među njima. Giuliano je kazao da je vrlo ponosan na Ines, priznavši da je jedva dočekao otpjevati ovu baladu. Zasluženi zbroj ocjena - 28. Potom su kao predzadnji nastupili Boris Mirković i Ivana Husar i pokazali da su bezuvjetni favoriti četvrte sezone više nego uvjerljivo izvevši duet Vanne i Gibonnija 'Ja ću budan sanjati', gdje se Boris pokazao, kako mu je Ksenija Erker naknadno rekla, kao rasni rock vokal. Bila je to odlična izvedba te snažni i usklađeni glasovi, a i žiri je priznao da su bili najzreliji dodijelivši im najveću ocjenu uvodne emisije – 29. Kao posljednja je nastupila Natali Dizdar koja je prošle sezone uz Dražena Čučeka došla do finala i pobijedila, a u novoj sezoni zapao ju je modni stilist Viktor Drago koji je pak propao od treme pjevajući hit grupe Film 'Mi nismo sami'. Nit' su si par, nit' Viktor ima glas (iako ima stila, što je primijetila gospođa Erker), nit' su ičime uvjerili žiri da će biti nešto od njih i u emisijama koje slijede te su osvojili samo 25 bodova.

Ukratko, odličan show, vrlo dobar izbor parova, sjajan prateći orkestar i više nego pristojna zabava za subotu uvečer - sjajan početak četvrte sezone s razlogom najgledanijeg showa HTV-a.