Od danas u svim kinima

Novi film Ridleya Scotta temeljen na istinitim događajima: Posljednji dvoboj

14.10.2021 u 09:08

Bionic
Reading

Radnja film smještena je u Francusku u 14. stoljeće, a priča o izdaji i pravdi. Ispričana je s tri različita gledišta: dva viteza, čiji je odnos na kušnji radi izdaje, i mlade žene koja pokušava preživjeti u brutalnoj i opresivnoj kulturi tog doba. Posljednji dvoboj donosi istinitu priču o posljednjem službeno dopuštenom dvoboju u Francuskoj

Scenarij kojeg su zajedno s Nicole Holofcener napisali Ben Affleck i Matt Damon, oživljava pod redateljskom palicom jednog od najpoznatijih, najnagrađivanijih i najcjenjenijih filmaša, četverostrukog kandidata za nagradu Oscar® Ridleya Scotta („The Martian”, „Black Hawk Down”, „Gladiator ”, “Thelma & Louise”).

Glavni akteri povijesnog spektakla su dobitnik nagrade Oscar® Matt Damon („Good Will Hunting", „Ford v Ferrarija"), i za nagradu Oscar® nominirani Adam Driver („Marriage Story", „BlacKkKlansman"), dobitnica Emmyja Jodie Comer („Killing Eve", „Free Guy") i dvostruki oskarovac Ben Affleck („Argo", „Good Will Hunting").

The Last Duel Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Film je priča koja se temelji na povijesnim izvorima o legendarnom dvoboju do smrti, posljednjem službeno zabilježenom tragu borbe takve vrste. Posljednji dvoboj istražuje sveprisutnu moć muškaraca, krhkost pravde te snagu i hrabrost jedne žene koja je spremna stajati sama u službi istine.

Posljednji dvoboj, u distribuciji Blitz filma pogledajte u svim kinima već danas, a ulaznice možete kupiti online ili na blagajnama kina.