RADNO NA PRISAVLJU

Novi boom domaćih serija na HTV-u

25.01.2013 u 14:02

Bionic
Reading

HTV za ovu godinu priprema snimanje i emitiranje šest-sedam serija, među kojima će se naći finalna sezona 'Odmori se, zaslužio si' te 'Na terapiji', nastala po izraelskoj licenci, saznaje Studio

Omiljena nam obitelj Kosmički na male ekrane se vraća 10. veljače, nakon završetka sezone 'Stipe u gostima'. 'Za obje serije potpisali smo ugovore s Ognjenom Sviličićem te tandemom Tribuson za izradu scenarija za šestu sezonu tih serija, koja bi ujedno trebala biti i finalna', objasnila je za Studio urednica Dramskog programa HTV-a Lada Džidić.

Na male ekrane vraća se i Pavličićev romaneskni junak novinar Remetin, kojeg smo gledali u 'Tužnom bogatašu', a sad je došao red na 'Žive igračke'. 'HRT je otkupio preva za ekranizaciju tog Pavličićevog djela, a scenarij za mini-seriju od četiri epizode već nam piše redatelj Davor Žmegač koji je radio i 'Tužnog bogataša'. Glavnu ulogu Remetina vjerojatno će zaigrati Damir Lončar. Snimanje bi trebalo početi na proljeće, a emitiranje s jesenskom shemom', rekla je Džidić.

Novina na HTV-u bit će serija 'Na terapiji'. 'Riječ je o izraelskoj seriji koja je s izuzetnim uspjehom ekranizirana u brojnim drugim zemljama', rekla je Džidić. U glavnoj ulozi psihijatra dr. Paula Westona u prvoj, HBO-ovoj inačici tumačio je Gabriel Byrne, dok je u srpskoj verziji liječnika Ljubomira Brozovića glumio Predrag Miki Manojlović.

Srpaska inačica serije 'Na terapiji'

'Seriju nosi upravo njezin glavni junak, 50-godišnji psihijatar, i ključno je da se za tu ulogu pažljivo odabere glumac koji će ga tumačiti. U prvoj sezoni snimit će se 45 polusatnih epizoda, a inače ih ukupno postoje tri', pojasnila je Džidić. Dodajmo kako adaptaciju scenarija radi Pavlica Bajsić, urednica projekta je Jasmina Božinovska-Živalj, a snimanje bi trebalo početi u travnju.

HTV će također raspisati pozivni natječaj i odabrati još jednu ili dvije serije. Također, u tijeku je snimanje trilera 'Most na kraju svijeta' redatelja Branka Ištvanića koji će biti pretočen u mini seriju od tri epizode. Osim toga, opet ćemo imati prilike pogledati filmove snimljene u HTV-ovoj koprodukciji i pretočene u mini serije: 'Leu i Dariju', 'Čudnovate zgode Šegrta Hlapića' Silvija Petranovića, 'Kotlovinu' Tomislava Radića i 'Svećenikovu djecu' Vinka Brešana.