ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Nove brige na dvoru - bivša kraljica završila u bolnici

11.04.2024 u 09:35

Bionic
Reading

Nakon što su se sa zdravstvenim problemima suočili članovi kraljevske obitelji u Švedskoj i Velikoj Britaniji, sada je ista sudbina zadesila i bivšu španjolsku kraljicu Sofiju

Kako donose svjetski mediji, bivša španjolska kraljica, 85- godišnja Sofia, primljena je u bolnicu u Madridu 9. travnja, nakon što joj se zakomplicirala situacija s urinoinfektom.

Iako je oporavak već krenuo na bolje, osobito nakon što je počela primati antibiotike, bivša kraljica Sofia ostat će još neko vrijeme u bolnici Ruber International Clinic u Madridu kako bi bila pod liječničkim nadzorom.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Upravo zbog njezine iznenadne hospitalizacije, Sofia je morala otkazati unaprijed zakazana pojavljivanja, poput onog u Huesci, gdje se trebala sutra pojaviti.

obitelj iz kataloga

Rijetka prilika: Kralj Felipe, kraljica Letizia i kćeri sudjelovali u procesiji

Pogledaj galeriju

Inače, Sofia je tradicionalno provela uskršnje praznike odmarajući na Mallorci, te se tek nedavno vratila u Madrid. Iako je svih ovih godina bila iznimnog zdravlja te vrlo aktivna u pojavljivanjima, ovoga je puta ipak morala priznati samoj sebi da mora usporiti.

  • +3
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Njezin sin, kralj Felipe VI, već ju je posjetio u bolnici te je novinarima obznanio da se njegova majka dobro osjeća i oporavlja. Nije poznato jesu li u bolnicu stigle i njezine kćeri, infanta Elena i infanta Cristina, kao ni njein suprug, bivši kralj Juan Carlos koji od 2020. živi u Abu Dhabiju, gdje se skrasio nakon abdikacije, a u želji da izbjegne sve moguće optužbe i kazne.