ŽENA ZMAJ

Nova Hurem je preboljela rak dojke

22.11.2013 u 11:02

Bionic
Reading

Turska glumica Vahide Gördüm, koja je utjelovila Hurem u četvrtoj sezoni 'Sulejmana Veličanstvenog', prošla je kroz mnoge muke, a iz svega je izašla jača nego ikada

Za vrijeme snimanja serije 'Djevojka imena Feriha' Vahide Gördüm je dijagnosticiran rak dojke koji je, nakon šest mjeseci liječenja i kemoterapije, glumica uspjela pobijediti. Zbog bolesti se jedno vrijeme morala povući, a za liječenja je uživala bezrezervnu podršku supruga, također glumca Altana Gördüma, s kojim ima kćer Alize rođenu 1994. godine, i kolega iz serije koji su je prozvali - ženski Yul Brynner.

'Zvali su me telefonom i hrabrili. Kada sam izgubila kosu, nasmijali su me rekavši da izgledam kao ženska verzija poznatog američkoga glumca', sa smiješkom je nakon oporavka izjavila u turskim medijima glumica koja u domovini uživa popriličnu popularnost, a cijeni je i struka.

Bez obzira na popularnost i ugled među kolegama, izbor 48-godišnje Vahide za ulogu Hurem u nacionalnom ponosu - seriji 'Sulejman Veličanstveni' - izazvao je pravu lavinu reakcija u Turskoj.

Komentatori na forumima ponajviše su se okomili na njezin izgled, smatrajući da nije dostojna nasljednica prethodnice Meryem.

Ponajprije su joj zamjerili 'smeđu kosu i oči koje nisu tako plave', ali i razliku u godinama, s obzirom da je miljenica publike Meryem Uzerli čak 19 godina mlađa od Vahide. Najgorljiviji obožavatelji serije otišli su toliko daleko u svojim komentarima da su najavili njezin bojkot, uz objašnjenje da Sulejman i njegova sultanija izgledaju 'staro i ružno'.

No takve reakcije nisu omele producente u nastavku snimanja serije s njezinom novom glavnom ženskom zvijezdom.

Šuška se da je dobila veći honorar od prethodnice koja se nakon napuštanja serije vratila u Njemačku.