JARED KUSHNER

Njegovo zdravstveno stanje držalo se u najvećoj tajnosti: Za vrijeme boravka u Bijeloj kući zet Donalda Trumpa vodio je životnu bitku

26.07.2022 u 13:58

Bionic
Reading

Krajem kolovoza svjetlo dana trebali bi ugledati memoari Jareda Kushnera, supruga Ivanke Trump i zeta bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. Mjesec dana prije izlaska počeli su curiti zanimljivi detalji, među ostalima i dio u kojem Kushner prvi put progovara o teškoj zdravstvenoj situaciji s kojom se suočio

Dok je Donald Trump bio američki predsjednik te je Amerikom upravljao iz Bijele kuće, jedan od njegovih savjetnika i osoba od najvećeg povjerenja, zet Jared Kushner vodio je tešku životnu bitku. Kako je otkrio u svojim memoarima 'Breaking History: A White House Memoir', koji trebaju izaći krajem kolovoza, tijekom života u Bijeloj kući dijagnosticiran mu je karcinom štitnjače, no tada se sve zataškalo.

Dijagnozu mu je postavio službeni liječnik Bijele kuće Sean Conley u listopadu 2019., i to baš kada je trebao otputovati na službeni put u Teksas.

'Ujutro, na dan kada sam trebao otputovati u Teksas na otvorenje tvornice Louis Vuittona, liječnik Bijele kuće Sean Conley povukao me u liječničku sobu u Air Force Oneu. Rekao mi je da su stigli nalazi iz bolnice Walter Reed i da izgleda imam karcinom, zbog čega treba što prije organizirati operaciju.'

  • +5
Jared Kushner Izvor: Profimedia / Autor: Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šokirani Kushner rekao mu je da će o svemu razgovarati idući dan, kada dođe kod njega u ordinaciju. Zamolio ga je i da nikome ne govori o nalazima, posebice ne njegovoj supruzi Ivanki Trump, kao ni puncu Donaldu Trumpu.

Kako je otkrio, karcinom mu je dijagnosticiran u ranoj fazi, no ipak mu je dio štitnjače morao biti uklonjen. Najviše ga je plašilo hoće li operacija utjecati na njegovu sposobnost govora. Operacija je dogovorena tjedan prije američkog Dana zahvalnosti, čime se željela smanjiti mogućnost da vijest procuri u javnost, jer je tako najmanje izostao s posla.

Rekao je da razlog zbog kojeg o tome nije govorio to što je to bio njegov osobni problem i nije imao utjecaja na javnost. 'Kada sam razmišljao o tome, podsjećao sam samog sebe da sam u božjim rukama i rukama liječnika i da, što god bude, na to ne mogu utjecati. U trenucima sam se pitao hoću li trebati opsežnije liječenje', rekao je Kushner i otkrio da je Trump o operaciji doznao dan prije i rekao mu da se ne treba ni o čemu brinuti te da će sve proći u najboljem redu.