napravila tri poteza

Nije mogla sakriti emocije: Rita Ora stigla na Kosovo i to s posebnim razlogom

28.11.2023 u 10:02

Bionic
Reading

Britanska superzvijezda doputovala je u svoj rodni grad privatnim avionom, a s njom je u njezinu rodnu zemlju stigao i suprug, novozelandski filmski producent Taika Waititi

Rita Ora po izlasku iz aviona udahnula je zrak punim plućima, zatim se sagnula kako bi dotakla zemlju, a onda je stavila ruku na srce. Na aerodromu ju je dočekao Perparim Rama, albanski arhitekt i kosovski političar.

'Danas imam 33 godine i mislim da smo napravili vrlo inspirativan posao i mislim da imamo neke sjajne projekte kojima se možemo veseliti u nadolazećoj godini', poručila je pjevačica.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Naime, na svojoj rodnoj grudi je proslavila rođendan, a kosovski premijer Albin Kurti joj je uručio buket i poklone. Naglasio je kako je britanska umjetnica učinila cijelu zemlju 'ponosnom'.

Orin suprug, prvi put je posjetio domovinu svoje žene i osjećao se 'kao kod kuće', pišu tamošnji mediji.

Podsjetimo, 33-godišnjakinja je s obitelji emigrirala s Kosova u Veliku Britaniju dok je imala godina dana. U travnju 2020. je prvi put ispričala kako je njezina obitelj pobjegla zajedno s milijunima drugih Albanaca tijekom višegodišnjeg rata. Njezin otac Besnik, koji je sada vlasnik puba u Engleskoj, a majka Vera je psihijatrica koja radi za Britansku službu za javno zdravstvo (NHS) te je bila na prvoj liniji obrane kad je izbila pandemija koronavirusa. Djed Besim bio je cijenjeni kazališni i filmski redatelj, a Rita je dobila ime po njegovoj omiljenoj glumici Riti Hayworth. Pjevačica ima stariju sestru Elenu i brata Dona.

  • +3
Rita Ora Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Ora stoji uz svoje korijene i često ističe koliko je ponosna na svoje podrijetlo. 'Toliko pozitivnih stvari dolazi odande koje želim podržati. Primjerice, tamo održavam besplatne koncerte kad god mogu', rekla je u intervjuu za ntv.de povodom izlaska svog novog albuma 'You & I' u srpnju.