Parov Stelar & Stereo MC's

Nema dileme, šibenski 321 FEST je top izbor za ispraćanje godine: Slavlje na dvije pozornice uz više od deset vrhunskih izvođača!

23.12.2023 u 09:00

Bionic
Reading

Stara godina u Šibeniku se ispraća puna četiri dana i noći i to na dvije pozornice na 321 FESTU pa ne čudi da je slobodnog smještaja u Krešimirovom gradu, kako se bližimo kraju godine, sve manje!

Šibenik se godinama već profilira kao fantastična destinacija za doček Nove godine, a lani je s dočekom uz planetarno popularnu Roisin Murphy ljestvica podignuta jako visoko! Ove godine, uz nastupe Parova Stelara i Stereo MC's za novogodišnji vikend na pozornici kod šibenske katedrale, na drugoj festivalskoj lokaciji, onoj u Perivoju Roberta Visianija, u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak Šibenčane i goste očekuju koncerti BluVinila, Psihomodo Popa i još puno uzbudljivih nastupa!

321 KOD KATEDRALE

U subotu 30. prosinca glavna zvijezda na pozornici pred katedralom sv. Jakova je godine vrhunski DJ Parov Stelar koji u Šibenik dolazi u pratnji sjajnih glazbenika. Stelar je poznat po uzbudljivom spoju elektroničke glazbe i tradicionalnog swinga s jazzom, a njegova kombinacija tradicije i modernog ritma publici isporučuje posebnu energiju. Pred Stelarov nastup publiku će zagrijati El Siciliano, njegov službeni DJ na turnejama, a noć će završiti uz DJ-a Antonia Zuzu.

U Novu godinu Šibenik ulazi uz dobro poznate plesne ritmove jednog od najdugovječnijih hip-hop dance electronic sastava - Stereo MC‘s koji čine Rob Birch i Nick Hallam. Na Connected, Step It Up, Deep Down and Dirty ili We Belong in This World Together baš nitko ne ostaje imun! Za warm up i afterparty u novogodišnjoj noći ispred katedrale pobrinut će se DJ Felver.

No, prije headlinera, na pozornici ispred katedrale, glazbene snage udružit će dva simbola Šibenika - Šibensko pjevačko društvo Kolo i Šibenska narodna glazba koji će u petak 29. prosinca kao poklon sugrađanima održati zajednički Jingle Bell Rock koncert, a povodom 120 godina od prvog zajedničkog nastupa!

321 U PARKU

Ništa manje živo neće biti ni na pozornici u Parku Roberta Visianija gdje se održava šibenski advent Adventur i drugi dio 321 FESTA. Tamo u petak 29. prosinca svirati Bluvinil, šibenski rock bend koji je odavno prerastao granice rodnog grada i oduševljava svirkama diljem Hrvatske.

U subotu 30. prosinca u podne se na binu penje Dani Sun, talentirana pjevačica koja je oko sebe okupila vrhunske glazbenike Moonshinese, dok navečer publika u Šibeniku pleše uz ritmove Disco Gimnazije. Od Bijelog Dugmeta, Atomskog Skloništa i Azre do Talking Headsa, Roxy Musica i Black Sabbatha – soundtrack je to prvih izlazaka generacija i generacija Šibenčana koji se prvih plesova i ljubavi sjećaju iz hodnika i učionica šibenske Gimnazije. Šibenski cover bend Teke Yeke na 321 FESTU svira u podne zadnjeg dana u godini, dok se Nova u Parku dočekuje uz neponovljivog Davora Gopca i njegov Psihomodo Pop koji već punih 40 žari i pali na domaćoj rock sceni!

A u znaku vrhunske glazbe bit će i prvi dan 2024. godine! U Parku u podne sviraju Meritasice i Jelena Radan s koncertom When Tomorrow Comes, dok će 321 FEST u velikom stilu zaključiti nastup šibenskih hip-hopera, grupe Hram, nakon puštanja lampiona uz klizalište na glavnom gradskom trgu.

- Što zbog odlične atmosfere, što zbog humanitarnog predznaka akcije, na lampionima se uvijek okupi cijeli grad. Pred nama su fantastični koncerti i na Adventuri i na 321 FESTU za sve kojima se pleše uz odlična domaća, ali i vrhunska strana imena i prilično smo uzbuđeni oko ovih zadnjih tjedan dana u godini - poručuju iz Tvrđave kulture koja uz potporu Grada Šibenika i šibenske Turističke zajednice organizira 321 FEST i šibenski adventski sajam Adventura.

Kompletnu satnicu i program 321 FESTA možete pronaći na Facebooku, Instagramu i web stranici Adventure Šibenik!