Od žena za žene

Nela i Nika Turković predstavljaju nezaustavljivu girl power himnu 'Mogu i sama'

08.03.2024 u 11:47

Bionic
Reading

Nela i Nika Turković predstavljaju prvu zajedničku pjesmu ‘Mogu i sama', koja uz prateći videospot prigodno dolazi upravo danas, na Dan žena

Suradnja dviju sjajnih kantautorica moćna je girl power himna koja u sjećanje priziva kultni duet Nine Badrić i Emilije Kokić ili snažne singlove grupa Divas i Mayales. Ujedno, ‘Mogu i sama’, prva je pjesma u kojoj Nela i Nika zajedno potpisuju tekst i glazbu.

Nela, Nika Turković - Mogu i sama [OFFICIAL VIDEO] Izvor: Društvene mreže

‘Rijetko koji Nikin koncert bi prošao bez mene u publici. Skoro sve njene pjesme znam napamet i obožavam način na koji ona ‘vidi’, stvara i interpretira glazbu. Uz sve to, Nika je moja prijateljica, pa je bilo prirodno da se udružimo. Cijeli proces je bio jako zabavan i zanimljiv, pomalo terapeutski. Puno smo se smijale, vodile ozbiljne razgovore, smišljale, muzicirale, svakodnevno slale nove ideje, bile iskrene u svemu. ‘Mogu i sama’ počela je iz te rečenice, ali s njom i završava, podvlači sve što smo htjele reći i što je bitno. Za Dan žena poručujemo da ne moraš sve sama, ali možeš', pojašnjava Nela opisujući ovu glazbenu suradnju.

Nika dodaje: ‘Nela i ja smo prijateljice već godinama, a osim što ju volim kao čovjeka, jedna je od mojih najdražih pjevačica i umjetnica s naših prostora. Pjesma je krenula nastajati na jednom glazbenom sessionu s Janom Jakovljevom, tekst i glazbu potpisujemo nas dvije i to nam je prvi takav pothvat, tako da sam prezadovoljna kako smo složno funkcionirale i kreativno se dopunjavale. Pjesma je naša mala himna, od žena za žene i sve one koji se tako osjećaju, pa ju upravo zato i poklanjamo za Dan žena. Ovo mi je bio sveukupno možda najdraži projekt u životu, a ispao je točno onako kako sam ga zamislila u najluđim snovima. I bolje'.

Snimanje pjesme potpisuje Mihovil Šoštarić Lockroom, a spot Benjamin Strike i Dario Radusin. Video je sniman u baroknom dvorcu Sv. Križ Začretje, čija je vlasnica Mirna Mršić Flogel, jedna od naših najcitiranijih znanstvenica, a lokacija je savršena za estetiku koju su Nela i Nika zamislile. Singl ‘Mogu i sama’ zajedničko je izdanje Aquarius i Croatia Recordsa.

Uoči objave singla ‘Mogu i sama' u zagrebačkoj Kavani Lav održana je ekskluzivna premijera spota na kojoj su se Neli i Niki pridružili brojne kolege i prijatelji te predstavnici medija. Među okupljenima bili su redatelj spota Benjamin Strike, producent Ivan Pešut, stilistica Ana Nikačević, glazbenici Jan Jakovljev, članovi grupe pocket palma, Tia Miljanović, Selestiah, Alen Đuras, Tomislav Marić ToMa i Mateo Pilat, voditelj Dalibor Petko i mnogi drugi.

Od sudjelovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane, do prvijenac ‘Melodrama’, Nela je postala upečatljiv dio glazbene scene, cijenjena zbog izuzetnih vokalnih i autorskih kvaliteta. Njeni singlovi redovito zauzimaju visoka mjesta na HR TOP 40 ljestvici, a s ‘Nebo gori’ i ‘Nepokoriva’ najavila je velike zaokrete u zvuku, dok će kompletan drugi album biti realiziran u 2024. Nika Turković jedna je od najuspješnijih mladih kantautorica čiji je hvaljeni album prvijenac ‘11’ dva puta zasjeo na vrh najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj. I Nikino novo izdanje planirano je za tekuću godinu, a idealno ga je najavio singl ‘Ima smisla’ s kraja 2023.

Sjajna suradnja dviju mladih kantautorica, Nele i Nike Turković, na pjesmi ‘Mogu i sama' dostupna je na svim streaming servisima.