NOGOMETNI TALENT

Ne biste vjerovali kako zgodnog sina ima Siniša Vuco

05.04.2017 u 10:33

Bionic
Reading

Iako kažu da jabuka ne pada daleko od stabla, u slučaju splitskog pjevača Siniše Vuce to nije slučaj. Njegovog sina Vilibalda ne zanima glazba, nego sport. U svom nogometnom klubu NK-u Rudeš za sada postiže vrhunske rezultate, a tata mu je, kaže, najveći kritičar i navijač

Malo tko nije čuo za Sinišu Vucu, ali mnogi ne znaju da pjevač poznat po tome što voli piti i ljubiti ima zgodnog i uspješnog sina. Vilibald Vuco mladi je nogometaš koji igra u u vodećoj momčadi druge lige, NK-u Rudeš u Zagrebu.

Dvadesetogodišnji Vilibald među navijačicama slovi za jednog od najzgodnijih mladih nogometaša, a na terenu postiže odlične rezultate te se prometnuo u prvo ime momčadi koju trenira proslavljeni reprezentativac i europski prvak s Liverpoolom Igor Bišćan. Postigao je tri gola u sezoni, a priključio se momčadi u veljači 2006. godine.

Vilibald Vuco Izvor: Društvene mreže / Autor: Screenshot

Nogometom se počeo baviti kao sedmogodišnjak u splitskom Dalmatincu, a nastavio u Hajduku. Kada su trebali prijeći iz pionira u kadete, s 15 godina, obitelj se preselila u Zagreb, pa je došao u NK Hrvatski dragovoljac, za koji je njegov otac Siniša napisao i himnu.

Zgodni sin splitskog pjevača i njegove supruge Jele zna svirati bubnjeve, sluša stranu i domaću glazbu te rap, ali nogomet mu je oduvijek bio na prvom mjestu.

'Otac ima dosta utjecaja na moju karijeru, cijeli život me prati. Voli nogomet, voli me gledati. Moj je najveći obožavatelj i moj najveći kritičar. Nije nogometni stručnjak, ali uvijek mi daje savjete', izjavio je mladi nogometaš za Sportske novosti. Dodao je kako je pjevaču nogomet postao poput glazbe i da se ne zna čime je opsjednutiji.

I sam Siniša Vuco igrao je košarku i nogomet, no kako to smatra umorom, odustao je od sporta i postigao uspješnu pjevačku karijeru.

'Sviđa mi se njegova muzika. Vidi se da je to dobro i znam sve njegove pjesme, pratim ga. No ne slušam njegovu glazbu cijelo vrijeme. Dosta mi je što ga i ovako moram stalno slušati - tko bi još uz to slušao i kako pjeva?', kaže Vilibald.

Kad ima vremena, ode i na pokoji očev koncert.

'Ima on te svoje obožavatelje koji su malo čudni, no koncerti su mu baš odlični. Najbolja pjesma? Neću sada reći ‘Volim piti i ljubiti’, ali recimo ‘Podigla me iz pepela’', otkrio je za Sportske novosti.