virtualna stvarnost

Naša poznata harfistica Doris Karamatić godinu je počela zanimljivim glazbenim projektom

29.01.2021 u 16:17

Bionic
Reading

Protekla godina bila je izazovna za sve glazbenike na svijetu, ali je i potakla mnoge da postanu kreativniji, iskorače iz zone ugode i naprave nešto novo. Tako je bilo i s Doris Karamatić, našom najpoznatijom harfisticom, koja uvijek oduševljava s novitetima

U vrijeme prvog lockdowna, ona je svoj prostor za vježbanje harfe pretvorila u mali studio i svoj izvor kreativnosti. Obrade Metallice, Dia, M. Jacksona samo su djelić onoga sto je snimila i stavila na svoj YouTube kanal Harpist Life by Doris Karamatic.

S dolaskom ljepšeg vremena mnogi otvoreni prostori postali su njena pozornica, pa je tako, između ostalih, održala koncert na planini Lipa. U 2021. godini započela je s novim projektom i suradnjom pozivu Igora Drvenkara i platformi Performer Point odsvirala je svoj prvi v.r.session, stoji u priopćenju.

Premda su ljudi upoznati s virtualnom stvarnošću, u ovom slučaju publici je omogućeno sudjelovanje - pomakom ekrana može se vidjeti studio iz svih kuteva, a adekvatno tome se mijenja zvuk, kao da ste fizićki prisutni. Za taj prvi vr session ova iznimna glazbena umjetnica je odabrala virtuoznu obradu Malaguenie kao poklon publici i onima koji će to tek postati.

Izvor: Društvene mreže