Završio je državni sprovod

Napokon uz svog supruga princa Phillipa: Kraljica Elizabeta pokopana u krugu najbliže obitelji

20.09.2022 u 08:31

Bionic
Reading

Kraljica Elizabeta II. pokopana je u ponedjeljak navečer u kapeli svetog Jurja pokraj dvorca Windsor, zajedno sa suprugom koji je umro prošle godine u dobi od 99 godina, u krugu najbliže obitelji

'Kraljica je pokopana zajedno s vojvodom od Edinburgha u memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI.', stoji u objavi na službenoj internetskoj stranici kraljevske obitelji, prenosi BBC.

Pokopu su nazočili kralj Charles III. i drugi najbliži članovi kraljevske obitelji u memorijalnoj kapeli kralja Georgea VI. koja se nalazi unutar kapele svetog Jurja.

Pojedinosti ceremonije nisu bile obznanjene, a Buckinghamska palača to je nazvala 'duboko osobnom obiteljskom prigodom'.

  • +51
Pogreb kraljice Elizabete Izvor: Profimedia / Autor: HANNAH MCKAY / AFP / Profimedia

Događaj nije bio emitiran na televiziji, a nisu bili prisutni ni predstavnici medija, navodi BBC. Kapelu je započeo graditi kralj Eduard IV. 1475. 

U kapeli je pokopano deset bivših vladara, uključuju Georgea IV. i Georgea III. koji je bio kralj kada su Sjedinjene Američke Države postale neovisne od Britanskog Carstva. Članovi kraljevske obitelji pokopani su u raznim kriptama unutar kapele. Tamo su također pokopani njezin otac - kralj George VI., kraljica majka i sestra princeza Margaret.

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

[FOTO] Uglednici na sprovodu: Odmah iza Brigitte i Emmanuela Macrona u Westminstersku opatiju ušetao i bračni par Milanović

Pogledaj galeriju