stiže novi album

Nakon spora oko imena i gotovo 10 godina, Prljavo kazalište fanove iznenadilo novom pjesmom

22.03.2023 u 14:07

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih zagrebačkih bendova i nakon više od 45 godina neumorno stvara. Unatoč turbulencijama koje su prolazili u posljednje vrijeme, publici su predstavili novi singl

Donedavno se pisalo da se Prljavo kazalište raspada, a oni najavljuju novi singl kojeg su nazvali 'Stare navike' a koji će biti premijerno predstavljen na bravo! frekvencijama.

'Pjesma je svojevrsna psihoanaliza. Prije gotovo deset godina puštali smo novu stvar. Uvijek smo tandem Ines Prajo i ja, ali konzultiramo se oko glazbe, teksta, svega... tko god radi na njoj, svaki član benda je neizostavna karika, vjerujte, svaki kotačić u stvaranju je bitan. Nazvali smo je 'Stare navike' – e sada je li tu stvar simbolike ili nečega drugog, s veseljem vam mogu reći da poslušate na bravu!', poručio je Jasenko Houra.

Prljavci su još prošle godine najavili novi album koji bi trebao izaći ove jeseni, a trebao bi se zvati 'Babylon Berlin'.

'Mi smo itekako samokritični i ne bismo snimali nešto za što nismo sigurni da će se svidjeti publici, ali i struci. Pa da ne znamo što je dobra pjesma, ne bismo ni dobili sve ove nagrade. Znamo vrlo dobro razliku između pjesama 'Zelene oči' i 'Teške boje'. Osobno pratim situaciju koja se događa, što sad publika voli. Na to sam upozoravao diskografe još prije osam godina. Mislim da nismo dobri u selekciji. Danas se svi klade na mlade, ali nikako da osjetim da se to događa', izjavio je ranije Houra.

  • +3
Prljavo kazalište Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL