LOM BEDRENE KOSTI

Nakon nesreće, Brooke Shields s obožavateljima podijelila i fotografije svog mukotrpnog oporavka

30.03.2021 u 17:41

Bionic
Reading

Glumica Brooke Shields je krajem siječnja slomila desnu bedrenu kost, zbog čega je bila podvrgnuta više operacija, a borila se i s infekcijom stafilokokom

Zbog liječenja i oporavka koji nisu tekli glatko, 55-godišnja Brooke Shields je nekoliko tjedana provela u bolnici, u kojoj je zbog epidemioloških mjera i nemogućnosti posjeta imala dovoljno vremena za dokumentiranje svog mukotrpnog iskustva.

Kratak uvid u svoj dugotrajan boravak u bolnici, glumica je poklonila pratiteljima na Instagramu, podijelivši nekoliko fotografija u objavi s hashtagom 'flashback Friday'.

'Od ovoga sam prošla dug put, ali putovanje tek započinje', napisala je Shields uz niz fotografija na kojima pokazuje čvrsto previjenu ruku i desnu nogu i sebe kako sjedi uz hodalicu, prikopčana na aparat za praćenje rada srca.

Kako je nedavno otkrila u intervjuu za časopis People, bedrenu kost je slomila u teretani, vježbajući na dasci za ravnotežu.

Do nesreće je došlo nakon što je uspjela pasti s daske, odletjeti u zrak i sletjeti takvom snagom na tlo da je uspjela slomiti desnu bedrenu kost.

'Činilo mi se kao da je sve usporeno i onda sam jednostavno počela vrištati. Ispuštala sam zvukove kakve nikad prije nisam čula. Bol je bio tako mukotrpan', rekla je Shields koja se uplašila da će ostati paralizirana.

  • +3
Brooke Shields Izvor: Profimedia / Autor: Dylan Travis/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nakon prve operacije u kojoj su joj ugrađene dvije metalne šipke, dio bedrene kosti se odlomio pa je podvrgnuta i drugoj operaciji u kojoj je dobila još pet šipki i pločicu, a prava nevolja je nastala kad je po povratku kući, nakon dva i pol tjedna bolničkog liječenja, otkriveno da je razvila infekciju stafilokokom.

'Doktori su isprva pomislili kako je riječ o zlatnom stafilokoku, bakteriji otpornoj na antibiotike, no na moju sreću sve je dobro završilo. Kako su mi rekli, bila je to prava utrka s vremenom', rekla je Shields koja je ponovno hitno operirana, a dobila je i tri transfuzije krvi.

Po prvi put u svom cijelom životu pomislila sam kako se neću moći snaći kroz sve ovo. Nisam mogla stajati na nozi, niti se penjati stepenicama. Morala sam ponovno učiti hodati, a taj osjećaj bespomoćnosti je šokantan', rekla je glumica i dodala kako je ipak veliki borac.

'Shvatila sam da sam ja jedina koja će morati kroz to proći, a i moja karijera je zapravo bila takva. Kada mi se jedna vrata zalupe, tražim druga. Ovo što sam danas proživjela nije ni nalik onome kako sam se osjećala 2005. godine kada sam patila od postporođajne depresije. Ovo je moje putovanje i ako sam već trebala slomiti najveću kost u mom tijelu, tada je oporavak nešto što želim podijeliti sa svijetom. Moramo vjerovati u sebe i poticati jedni druge. Ne postoji drugi način za prolazak kroz život', zaključila je Shields.