POVRATAK RICKA MORANISA

Nakon 23 godine slavni glumac vraća se snimanju filmova: 'Mala pauza pretvorila se u veliku pauzu'

15.02.2020 u 16:23

Bionic
Reading

Holivudski glumac Rick Moranis nakon duljeg razdoblja vraća se na veliko platno u nastavku popularnog filma iz osamdesetih godina, 'Draga, smanjio sam djecu'

Moranis je poznat po ulogama u kultnim filmovima iz osamdesetih i devedesetih - 'Istjerivači duhova', 'Obitelj Kremenko', 'Mala prodavaonica užasa' i 'Roditelji', piše BBC.

Iz glume se povukao 1997. godine. Šest godina ranije preminula mu je supruga i život mu se naglo izmijenio.

'Samohrani sam otac i jednostavno mi je bilo teško uskladiti odgoj djece s putovanjima, koja su sastavni dio snimanja filmova', rekao je glumac 2005. za USA Today. 'Zbog toga sam odlučio uzeti malu pauzu, a potom se mala pauza pretvorila u veliku i shvatio sam da mi nekadašnji život uopće ne nedostaje', kazao je.

Draga, smanjio sam djecu Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Prije pet godina odbio je prihvatiti ulogu u novoj verziji 'Istjerivača đavla'. 'Još uvijek mi se povremeno nude filmske i tv uloge, no čim se pojavi neka zanimljiva uloga vjerojatno ću je prihvatiti', kazao je tada glumac. 

I taj je trenutak stigao. Moranis će uskoro, u nastavku kultnog filma - čiji je radni naslov 'Smanjen' (Shrunk) ponoviti ulogu Waynea Szalinskog. 

Wayneova sina, koji je u međuvremenu odrastao i želi postati znanstvenik poput oca, glumit će Josh Gad, a režiju će ponovno potpisati Joe Johnston. Za produkciju će se pobrinuti Disney. 

Moranis će se pojaviti i u predstojećem Netflixovom dokumentarcu Martina Scorsesea, 'Poslijepodne sa SCTV-om' (An Afternoon With SCTV)

Riječ je o tv emisiji s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih u kojoj su karijere počeli Moranis i brojni drugi glumci.