slavlje diljem svijeta

Najzgodniji političar na svijetu obilježio 40. rođendan 'Ratova zvijezda'

05.05.2017 u 12:05

Bionic
Reading

Brojni obožavatelji diljem svijeta proslavili su 40. rođendan najpoznatije filmske sage 'Ratovi zvijezda', a tome nisu odoljeli ni brojni poznati te su na svoj način, putem društvenih mreža, kostimiranjem ili, poput kanadskog premijera Justina Trudeaua, odabirom čarapa s temom Star Warsa, obilježili ovaj poseban dan

Kostimirane zabave, filmski maratoni i utrke samo su neki od događaja kojima je u New Yorku, ali i u drugim gradovima diljem svijeta, proslavljen rođendan jednog od najpoznatijih filmova svih vremena - 'Ratovi zvijezda'. Društvene mreže bile su prepune hashtagova 'Neka 4 bude s tobom', što zapravo aludira na poznatu uzrečicu iz filma 'Neka Sila bude s tobom'.

A razlog za to što je upravo 4. svibnja odabran kao Dan Ratova zvijezda, simpatičan je. Naime kada se na engleskom izgovara 'May the Force Be With You', to zvuči kao 'May the Fourth Be With You', stoga su zaljubljenici u ovaj film odlučili posvetiti mu upravo taj dan.

Zaluđenost filmom je neviđena, a među obožavateljima se našao i kanadski premijer Justin Trudeau te je na sastanak s irskim političarom Endom Kennyjem došao u rasparenim čarapama s iscrtanim Star Warsima.

#MayTheFourth ✨

Objavu dijeli Iva Sulentic *minniva* (@ivasulentich)

Prvi film 'Ratovi zvijezda', koji je napisao i režirao George Lucas i u kojem su glumili Harrison Ford, Mark Hamill i Carrie Fisher, pojavio se u kinima 1977. Od tada je snimljeno 11 filmova koji su stekli milijune fanova širom svijeta i zaradili milijarde dolara.