KAKAV OTAC, TAKAV SIN

Najveći ponos: Zgodni sinovi naših poznatih očeva koji sve više privlače pažnju svojim talentom

23.11.2019 u 08:03

Bionic
Reading

Putem uspješnih očeva glazbenika krenuli su i neki njihovi potomci te zahvaljujući svojim najboljim učiteljima pronalaze mjesto pod zvjezdanim nebom. Javnost je već čula za sina Tončija Huljića, Gibonnijev sin Rando svira bas gitaru, Kiki Rahimovski gradi pjevačku karijeru poput tate, legendarnog rokera Akija Rahimovskog, a Noa Rupčić, sin perkusionista Hrvoja Rupčića, osvojio je publiku u talent showu, dok sin pjevača Šime Jovanovca svira u Općoj opasnosti, no još neka djeca poznatih svojim se talentom nameću na glazbenoj sceni

Podugačak je popis sinova poznatih faca koji također nisu odoljeli glazbenom izazovu na inozemnoj sceni, a i kod nas postoje takvi primjeri. Neki od njih sviraju prateći druge poznate glazbenike, a neki sviraju i s očevima. U svakom slučaju, za njih će se još itekako čuti.

Cijenjeni skladatelj, producent i aranžer Nikša Bratoš otac je dvojice sinova, Gorana i starijeg Marka, kojeg publika već dulje vrijeme prati u radijskom eteru. Prije desetak godina počeo je raditi na Radio Studentu, uslijedili su Totalni FM, Antena Zagreb, Enter ZG i Gold FM, a 2017. godine usidrio se na Narodnom radiju. Premda je počeo karijeru kao audioproducent, u međuvremenu se profilirao kao radijski voditelj. Pored glazbe, 29-godišnjak je ljubitelj životinja, prirode i filozofije, a kad nije na radiju, u šumi je sa svojim psima, boksa, vježba jogu ili karta remi.

Sinovi poznatog skladatelja, aranžera i glazbenog producenta Branimira Mihaljevića i njegove supruge, sve traženije redateljice spotova Sandre Mihaljević također su u glazbenim vodama. Za Mateja i Marka tek će se čuti na glazbenoj sceni.

'Matej je mlađi i student je zagrebačke Akademije, a osvojio je četiri Oskara znanja na državnim natjecanjima i nekoliko internacionalnih nagrada. Sudjeluje na svim snimkama gudača u mojoj produkciji, ali i na većini snimaka koje rade Ante Gelo i Ante Pecotić, pa je tako snimao za Franku, Ninu, Vannu, Šerbedžiju, Bareta, Željka Bebeka, Damira Kedžu i mnoge druge. Svira violinu na većini velikih koncerata kod nas koji to zahtijevaju i do kraja ove godine vidjet ćete ga na koncertima Željka Bebeka, Severine, Damira Urbana i mnogih drugih. Marko je stariji, svira klavir i gitaru i više je fokusiran na ovu našu muziku (zapravo je klasičar) te svira na svim koncertima Indire i Franke u bendu, a često mi pomaže u studiju i surađivali smo ravnopravno na nekim projektima u posljednje vrijeme. Također mi uvijek gostuje na koncertima, a posebno mi je drag dio na Bebekovim dvoranskim koncertima koji zovemo 'očevi i sinovi', kad sviramo Marko, Matej i ja te Željko i njegov sin Zvone', ispričao nam je ponosni tata Branimir Mihaljević.

Ponosan je na njih, pogotovo što ih nije gurao u glazbu, već je to uvijek bila njihova inicijativa. 'Pokušavam ne utjecati na njihov glazbeni izričaj, a sretan sam i imponira mi kad me pitaju za savjet', kaže.

Bok uz bok s legendarnim glazbenikom Željkom Bebekom u posljednje dvije godine nastupa njegov sin Zvonimir. Kao dječaka zanimao ga je nogomet, no sada je gitara zauzela prvo mjesto u njegovu životu.

'Odlično svira, ima dobru predstavu i dobar performans', izjavio je pjevač za svog sina zbog kojeg na koncerte dolazi sve više djevojaka.

Davoru Gopcu je drago da mu sin Vili ide njegovim stopama te često s njim zapjeva i zasvira. Njegov punk bend se prvo zvao Blitzkrieg Zone i oformljen je na satu hrvatskog jezika, a poslije su ga nazvali Segmenta. Osim što je imao dvije glumačke uloge i studira na Akademiji dramske umjetnosti, 25-godišnji Vili Gobac trenutno svira u bendu Donkey hot.

'Nikada ne bih branio djetetu nešto što voli. Ako želi biti glazbenik, neka bude glazbenik. Uskoro će dobiti i diplomu pa može krenuti glumačkim vodama. Neka sam izabere svoj put. Dovoljno je zreo da zna što u tim industrijama može očekivati', rekao je ranije Davor Gobac te za svog sina kaže da su najbolji prijatelji.

I Vlatko Stefanovski presretan je što mu je sin Jan u glazbenim vodama, osobito što svira i s njim.

'Prvo, rano je otkrio neke zakonitosti koje ne mogu objasniti nekim ljudima. Deset puta ima bolji sluh od mene. Slušao je Stravinskog kad je imao pet godina. Upijao je aranžmane klasične glazbe kao dijete, zažmirio bi i uživao. Tako je izoštrio svoj sluh ili se već rodio s njim da je to nenormalno. Ne mogu se pohvaliti takvom muzikalnošću kakvu ima on', izjavio je slavni gitarist ranije u razgovoru za tportal.

View this post on Instagram

*ba dum tss*

A post shared by Jan Stefanovski🥁 (@jan_stefanovski) on

View this post on Instagram

Greetings from Athens!

A post shared by Vlatko Stefanovski (@vlatko_stefanovski_official) on