NJEGOVA BORBA

Mustafa Nadarević otkrio da se bori s teškom bolešću: ‘Kada sam shvatio da je ona dio života, prihvatio sam je’

15.01.2020 u 16:24

Bionic
Reading

Glumački velikan već duže vrijeme boluje od raka pluća, teške bolesti s kojom se godinama bori. Mustafa Nadarević sada je otvoreno progovorio o tome kako je i kada otkrio svoju dijagnozu te kako se s njom nosi

‘Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest’, kazao je glumac Mustafa Nadarević za Media servis otkrivši da boluje od raka pluća.

U sklopu Nacionalnog programa probira i ranog otkrivanja karcinoma pluća s kojim Hrvatska uskoro kreće u provedbu, Mustafa je otvoreno govorio o važnosti učestalih pregleda.

Riječ je o prvom takvom programu u Europskoj uniji, a cilj mu je godišnje spasiti 500-tinjak života, jer je rano otkriveni karcinom moguće izliječiti u 80 posto slučajeva.

‘Meni je doktor još kao malom djetetu bio 'jao', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu’, rekao je između ostalog 76-godišnji glumac rodom iz Banja Luke te dodao: 'Mogu svima poručiti da ne budu primitivni kao, da se plaše doktora'.

Unatoč bolesti, Nadarević ne staje sa svojim glumačkim angažmanom. Nedavno je s Antunom Vrdoljakom snimio film 'General' o Anti Gotovini, a s kolegama iz serije 'Lud, zbunjen, normalan', Senadom Bašićem i Moamerom Kasumovićem, nakon prestanka snimanja napravio je predstavu 'Sjajni momci', koja je u kratkom vremenu postala pravi hit, zbog kojeg je poznati trojac već obišao pola svijeta.

Osim toga, uloga Izeta Fazlinovića u popularnoj humorističnoj seriji 'Lud, zbunjen, normalan' obilježila je ovom simpatičnom glumcu posljednjih devet godina života. Njezin scenarist Feđa Isović objasnio je da će se snimanje serije nastaviti.

‘Serija će ići dalje dokle god Mustafa bude mogao nositi teret teškog posla. Upravo snimamo nove epizode serije. On je sad dobrog zdravlja, dobre energije, mislim da ćemo nastaviti raditi. Njegovi zdravstveni problemi sad su se srećom povukli i radimo punom parom’, rekao je Isović za Avaz.ba.