DARKO JANEŠ SE OPROSTIO

Mirna skinula Barbaru s trona seksipila

09.12.2012 u 10:13

Bionic
Reading

U večerašnjoj emisiji našlo se pet parova koji su za nagradu zaplesali svaki po dva plesa. Barbara je bila izvrsna plesački, Mirna izgledom, a Darko se morao oprostiti od daljnje igre

U prvom plesu večeri Barbara Radulović i Robert Schubert odčagali su našem laičkom oku savršeni quickstep. Razigran i rasplesan, precizan i lagan, opušten i nasmijan. Od savršenstva ih je dijelio tek jedan bod, onaj Davorov.

U drugom plesu su 'zarumbali'. Sigurnim i senzualnim pokretima Barbara je vrlo uspjelo zavodila Roberta i sve nas, svoju plesnu samouvjerenost i opuštenost potvrdivši migom u kameru. Mig je taknuo i strogog Davora koji joj se ponudio kao plesna zamjena. 39 bodova iz prvog plesa pridružio se i posljednji, zaokruživši priču na velikih 40.

Zalizani Darko Janeš i seksi Marija Stošić otvorili su svoju plesnu večer – tangom. Iako nije u potpunosti skinuo Al Pacina u 'Mirisu žene', Darko mu je bio na najboljem mogućem tragu. Tek je izrazom lica više podsjećao na Al Pacina iz 'Kuma'. Ako je možda i nedostajala mrva strasti u plesu, 'Al po domaće' nadoknadio ju je šarmom i duhovitošću u i oko njega. Uhvativši rekordnih 29 bodova. Za njega, jasno.

U drugom plesu Darko je odbacio masku kuma Al Pacina postavši strašni, na mjestima smiješni, matador koji je paso doble žestoko i hrabro – odstupao. Na glazbu iz 'Kuma', naravno. Možda se žiriju nije svidio, ali nas i publiku je oduševio. No još uvijek je žiri zadužen za bodove, a on im je dao tanušna 24 boda.

Mirna Medaković i Damir Horvatinčić usporili su ritam svojim slowfoxom, naglasivši u njemu eleganciju pokreta i plesnog zavođenja bez žurbe i nervoze. U 35 skupljenih bodova našlo se i Davorovih velikih deset, što uvijek ima posebnu težinu.

U drugom plesu zaplesali su sambu na song iz 'Knjige o džungli'. Mirna ju je začinila egzotično vrućom pernatom opravicom, razigranom kosom, brzim, zabavnim i preciznim pokretima te rasplesanim bokovima, u čemu ju je popratio i Damir. Njihovi razigrani bokovi i ostalo iz žirija su izmamili 33 boda.

Drugi quickstep večeri priuštili su nam Saša Lozar i Marija Šantek zabavivši nas usklađenim skakutanjem, osmjesima, i općenito plesnom zabavom. Za nagradu su od žirija dobili 33 boda.

U drugom nastupu Marija i Sa-ša-ša zaplesali su ča-ča-ča. Santanina gitara pokrenula je sve dijelove Sašinog tijela, neke i malo pretjerano. No ostalo je bilo vrlo dobro i precizno te su skupili odličnih 36 bodova.

Ana Begić Tahiri i Hrvoje Kraševac Kraševac (kako ga najavljuje Duško) zatvorili su prvi krug engleskim valcerom unijevši u njega svu silu plesne i partnerske emocije te elegancije. Skupili su vrlo dobrih 35 bodova.

U završnom plesu natjecateljskog dijela večeri, rumbi, Ana i Hrvoje su nastavili gdje su počeli – na naglašenim emocijama. No u prvom je plesu Ana ipak uspješnije zavodila. Dio krivice leži na maštovitoj, ali možda prezahtjevnoj Hrvojevoj koreografiji. Skupili su 32 boda što ih je na kraju gurnulo na predzadnje mjesto.

Gošća ovotjednog 'Plesa sa zvijezdama', Danijela Martinović, predstavila je novi singl 'Raspašoj', nastupom u zlatnoj haljinici ponudivši tanušnu kopiju Severine.

Iz igre su pomalo očekivano ispali Darko i Marija. Plesački su bili realno najlošiji, ali će nam nedostajati Darkova vrckavost i duhovitost.