TALENTIRANI GLUMAC

Miloš Biković - srpski zavodnik o kojem se govori: Zaludio je Ruse i dobio odlikovanje od Putina

04.01.2019 u 09:33

Bionic
Reading

Hvaljeni film 'Južni vjetar' srpskog redatelja Miloša Avramovića trenutno igra u kinima, a jednu od glavnih uloga ima Miloš Biković, jedan od najuspješnijih glumaca mlađe generacije. Tridesetogodišnji glumac posljednjih godina osvaja regiju i svijet svojim talentom, ali i atraktivnim izgledom

Hrvatska publika pamti ga kao Filipa iz 'Vratit će se rode', Aleksandra Tirnanića Tirketa u filmu 'Montevideo, Bog te video', a sudeći prema sjajnim reakcijama na posljednje filmsko ostvarenje 'Južni vjetar', ostat će upamćen i kao Maraš.

Miloš Biković je relativno mlad postigao veliki uspjeh u svom poslu. Karijeru je počeo 2004. godine manjom ulogom u seriji 'Stižu dolari'. Već 2006. godine igrao je u hit seriji 'Bela lađa', 2008. imao je manju ulogu u seriji 'Vratit će se rode', a 2009. godine igrao je u filmu 'Zadatak: Deset minuta'. Od 2011. do 2013. ostvario je uloge u televizijskim serijama 'Mešano meso', 'Montevideo, Bog te video', seriji i filmu 'Šešir profesora Koste Vujića' te seriji 'Ravna gora'.

Izvor: Društvene mreže

Imao je uloge i u filmovima 'Za kralja i otadžbinu', 'Bezdušni 2', 'Bez granice', 'Bićemo prvaci sveta', 'Apsurdni eksperiment', ruskom filmu 'Iza granice' te ruskim serijama 'Kuhinja' i 'Hotel Elen'.

Surađivao je sa svjetskim glumačkim imenima poput Armanda Assantea i Antonija Banderasa u filmu 'Glazba tišine', a ponuđena mu je i prilika za karijeru u Hollywoodu, ali ju je odbio jer je zadovoljan radom u Rusiji.

Mladog Beograđanina nedavno je predsjednik Rusije Vladimir Putin odlikovao ruskom državnom nagradom - Medaljom Puškina.

Jedan od omiljenih glumaca mlađe generacije, ne samo u Srbiji nego i u Rusiji, danas živi svoj san, no život ga nije mazio u prošlosti. Kad je imao šest mjeseci, njegovi su se roditelji rastali, a njegov otac je preminuo 2006. godine. To je glumac jako teško podnio iako s njim nije odrastao jer mu je otac živio u Njemačkoj.

'Imao sam dodira više s nasiljem nego s kriminalom, ali ne u prevelikoj mjeri. Nekako me je Bog od toga sačuvao. Na Karaburmi se ginulo za par tenisica. Devedesete su bile zaista 'vesele'', izjavio je ranije.

Trenirao je aikido, taekwondo, košarku i plivanje. Završio je Fakultet dramskih umjetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića, a 2012. godine postao je asistent glume na tom fakultetu.

'Krajem devedesetih u prometnoj nesreći izgubio sam prijatelja kojeg sam poznavao deset godina. Vozači su bili pod utjecajem droge koja se tada 'rasturala'. On je samo stajao na ulici. U gimnaziji nam se ubio prijatelj iz razreda. Pištoljem je sebi oduzeo život. Imao je 15 godina. U mojoj i susjednim školama slučajevi ubojstava i samoubojstava bili su česti', ranije je ispričao Biković.

Glumio je u više glazbenih videospotova te odradio nekoliko modnih kampanja. O svom privatnom životu nerado govori, a srpski mediji često ga opisuju kao prepotentnog i nepristupačnog, ali ga redovito uvrštavaju među najveće seks simbole.

'Laskave titule svakako gode. Ipak, mnogo je važnije od toga je li netko seks simbol to koliko je radio na sebi, intelektualno i duhovno, kako se obrazovao, na koji način je izgradio osobnost i postao čovjek', poručio je ranije.

Za sebe je izjavio da emotivno sporije sazrijeva te da je nakon nekih uloga dopuštao da ga slava ponese, ali su mu savjeti bliskih ljudi pomogli da se vrati u realnost. Piše pjesme i bavi se humanitarnim radom. Redovno posti i odlazi u crkvu, a brat Mihailo mu je starješina manastira Jovanja.

  • +4
Miloš Biković Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Njegov ljubavni život je buran, a od početka 2018. godine u vezi je sa srpskom manekenkom Barbarom Tatalović, s kojom se pojavio na crvenom tepihu prošlogodišnjeg Filmskog festivala u Veneciji.

View this post on Instagram

💚 @juznivetarfilm

A post shared by Barbara Tatalović (@barbaratatalovic) on

Prije nje je godinu dana bio u vezi s ruskom glumicom Aglajom Tarasovom. Veza s Aglajom zanimala je podjednako srpske i ruske medije, a svi su bili pomalo tužni kada je par raskinuo poslije godinu i pol dana.

Prethodno je bio u vezi s glumicama Anjom Alač i Brankicom Sebastijanović, s kojom je snimio film 'Kad ljubav zakasni', televizijsku seriju 'Samac u braku' te glumio u predstavi 'Kad su cvetale tikve', a bio je povezan i s ruskom manekenkom Sashom Luss.

View this post on Instagram

@bikovic at @voguerussia dinner

A post shared by Sasha Luss (@sashaluss) on