30. svibnja

Mile Kekin dolazi u The Garden Brewery

29.04.2019 u 14:57

Bionic
Reading

Legendarni Mile Kekin dolazi u dvorište The Garden Brewery s novim samostalnim albumom 'Kuća bez krova' u četvrtak 30. svibnja

Frontman Hladnog piva u ulozi kantautora predstavlja solo projekt, koji mu je osigurao dvije nominacije za Porin – za Album godine i Najbolji album rock glazbe, a u punoj postavi s pratećim bendom predstavit će ga na Žitnjaku.

Album 'Kuća bez krova', priča je o Kekinu, njegovom djetinjstvu, odrastanju, o krivim ženama i pravoj ženi, a dvije godine intenzivnog rada rezultiralo je albumom na kojem se nalazi deset vrhunski odsviranih pjesama. Autorski i dijelom autobiografski album obilježili su singlovi 'Reno 4', nominirana za pjesmu godine na prošlogodišnjem Porinu i mjesecima jedna od najslušanijih u Hrvatskoj , putni 'Atlas', kao i 'Takav par', 'Atlantida' i 'Samo moja'.

Svoje intimno djelo Mile je zamislio kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji liči na njega. 'Soundtrack filma je smireniji nego što su to ljudi navikli od mene. Na njemu nema psovki, glasnih gitara i rockerskog garda. Počinje naslovnom Kućom bez krova u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom Atlantida, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao - na pjesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osjetio nešto “dobronamjerno, primjereno i pozitivno”, a želja mi je da takve emocije stignu i do publike.'

Izvor: Društvene mreže

Snimljeno pod palicom jednog od najboljih producenata Denisa Mujadžića Denykena, izdanje je izazvalo ogroman interes u cijeloj regiji gdje ga Mile i dalje promovira s bendom. Kekina prate Danko Krznarić na gitari, synthu, klaviru i Hammondu, Marko Bregant na steel gitari, Andrija Lazo na harmonici, Matko Gaće za bubnjevima i Neven Jurić za bas gitarom. Uz stvari s novog albuma, Mile će s bendom u dvorištu The Garden Breweryja na Žitnjaku odsvirati i neke stare pjesme iz njegove prve solo faze kao što su 'Dolje je bolje', 'Maslina' ili 'U dva oka'.

Pridružit će im se Tomo Šunjić koji će otvoriti večer s DJ setom, a vrata se otvaraju već u 17:00, dok koncert počinje u 20:00 i čini ovo savršenim druženjem nakon posla.

Nastup Mile Kekina koncert je kojeg The Garden Brewery postavlja u suradnji s Kokoš ili Jaje, organizatorima koji potpisuju zagrebačka događanja poput Fuliranja ili Zagreb Burger Festa.

Ulaznice su u pretprodaji 50kn, dok će na ulazu biti 70kn, a dostupne su u sustavu Entrio.hr i na njihovim prodajnim mjestima.