zajedno pozirali

Mate Rimac pokazao kome se divi: 'Kad ti heroji postanu prijatelji i kupci'

01.09.2021 u 13:57

Bionic
Reading

Hrvatski inovator i poduzetnik Mate Rimac, čiji poslovni uspjesi zadnjih tjedana pune hrvatske i svjetske medije, pohvalio se na svom Facebook profilu u čijem društvu uživa

Na Facebook profilu Mate Rimca često se mogu naći zanimljive informacije, ali i vrlo originalni komentari. Ovog puta pratiteljima je pokazao fotografija na kojoj se nalazi u društvu švedskim proizvođačem automobila Christiana von Koenigseggea.

'Kad ti heroji postanu prijatelji i kupci... Nemojte upoznavati svoje heroje jer ćete se razočarati. Osim ako je tvoj heroj Christian von Koenigsegg', opisao je susret Mate Rimac. Mnogima je poznato da mu nije prvi put da Koenigsegga ističe kao svojeg uzora.

'Osjećam veliku sklonost prema Elonu Musku, ali kad sam počinjao s poslom ugledao sam se i u Nikolu Teslu, naposljetku, ja sam Hrvat, kao i on. Na početku, Christian von Koenigsegg i Horacio Pagani su također bili moji heroji, no danas smo prijatelji i suradnici', rekao je za Automotive News Europe.

Koenigsegg se 2014. godine na službenom Facebook profilu svoje tvrtke pohvalio kako je od Rimca dobio dva rođendanska dara - dva bicikla Greyp obojana u posebne boje. Na službenim internetskim stranicama Koenigseggove kompanije stoji da su se dva poduzetnika da je 'mladi i ambiciozni poduzetnik, Mate je tražio mentora i pronašao ga u Christianu, svom heroju iz djetinjstva koji je već prošao težak put koji je Mate izabrao' te da je Šveđanina oduševila Rimčeva upornost i energija da stvori tehnički najnaprednije električne sportske automobile'.