trudit ĆE se bitI najbolji

Mate Janković najavio: 'Želimo nastaviti pomagati raznim ljudima u nevolji i stavljamo fokus udruge Chef kuha doma na to'

27.01.2021 u 10:52

Bionic
Reading

Samo nekoliko sati nakon potresa koji je devastirao dijelove Sisačko-moslavačke županije ekipa hrvatskih chefova na čelu s Matom Jankovićem neumorno je tjednima kuhala u Petrinji stradalim ljudima i svim volonterima i radnicima koji pomažu u čišćenju i saniranju šteta. Sada poznati kuhar poručuje da će i dalje biti uz potrebite

Inicijativa Chef kuha doma pokrenuta je proljetos, tijekom prvog lockdowna. Tad su kroz video recepte slavni domaći chefovi nastojali potaknuti na kuhanje i eksperimentiranje s namirnicama. Članovi te inicijative nakon vijesti o razornom potresu u središnjoj Hrvatskoj nakon samo tri i pol sata su se organizirali, okupili volontere, nabavili opremu i krenuli s kuhanjem besplatnih toplih obroka za ljude koji su ostali bez domova.

  • +7
Chef kuha doma i Udruga ugostitelja organizirali i pružaju pomoć u Petrinji Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Mi smo danas razgovarali te smo zaključili da ne želimo da nas dobrotvorni rad završi. Želimo nastaviti pomagati raznim ljudima u nevolji i stavljamo fokus udruge Chef kuha doma na to. Transparentno i pošteno kao što smo to činili i do sad, tražit ćemo ljude kojima je pomoć prijeko potrebna. Sad kad su teška vremena, trudit ćemo se bit najbolji', istaknuo je Mate Janković na svom Facebook profilu.

Nema tko tu vijest nije dočekao s oduševljenjem i podrškom. 'Vi ste ekipa koja može biti uzor mnogima', 'Najjači ste!', 'Hvala što postojite!', 'Svaka vam čast', 'Dečki, žive ste legende!', samo su neke od poruka koje su Mati uputili njegovi pratitelji.

  • +15
Mate Janković Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL