za budućnost

Majčinski savjet Meghan Markle upućen kćeri Lilibet, ali i svim djevojčicama

06.10.2023 u 11:50

Bionic
Reading

Meghan Markle postala je majka djevojčice Lilibet u lipnju 2021, no kao da se čitav život pripremala za tu ulogu. Još 2016. godine posvetila je objavu na društvenim mrežama odgoju i ohrabrivanju djevojčica, a iz objave je jasno iščitati kakav odgoj primjenjuje na svojoj malenoj

Na svom lifestyle blogu The Tig Meghan Markle često je dijelila svoje misli i inspirativne citate kojima je motivirala i sebe i svoju zajednicu čitatelja. Iako je ugasila sve svoje račune na društvenim mrežama ubrzo nakon zaruka s princem Harryjem 2017. godine, neke objave ostale su zapamćene, a tako i ona koja govori o odgoju djevojčica.

Tu objavu iz travnja 2016. danas može primijeniti i na odgoj vlastite kćeri koju će sigurno ohrabrivati na svakom koraku njezina puta.

'Naučite svoje kćeri da manje brinu o nošenju staklenih cipelica, a više o razbijanju staklenih stropova', napisala je na Instagramu podijelivši inspirativnu poruku o osnaživanju žena i kreiranju svijeta u kojem žene ruše ustaljene granice. Uz to, u opisu je napisala: 'Živjeli za to! Sretna subota!'

Meghan se i dalje brine za položaj žena u svijetu, a svojim humanitarnim radom često utječe baš na djevojke i žene.

Prije nekoliko tjedana Meghan se zajedno s Harryjem priključila humanitarnoj akciji te su učenicama u školama diljem Nigerije poslali pakete s potrepštinama koje djevojkama trebaju tijekom dana menstruacije, a uz to pobrinuli su se i da 2500 djevojaka dobije adekvatnu zdravstvenu edukaciju o menstrualnom ciklusu.

  • +3
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: JERRY PEREZ / Pacific coast news / Profimedia