Miljenik kritike i publike

'Luda lova' - u kina stiže film o običnom čovjeku koji je našao način na koji se boriti protiv Wall Streeta

29.09.2023 u 09:19

Bionic
Reading

Prema senzacionalnoj istinitoj priči o dionicama GameStopa

U kina od 5. listopada stiže film koji je oduševio i publiku i kritiku! 'Luda lova' imala je premijeru na Toronto Film Festivalu, gdje su je proglasili 'zabavnim i drskim filmom koji će postati miljenikom publike', 'zanimljivom financijskom sagom koja je lagana za razumjeti' te 'srednjim prstom establišmentu koji je simpatičan koliko i bezobrazan'. Film prati stvarnu priču od prije par godina, kada je nekolicina amaterskih investitora odlučila uložiti u dionice GameStopa, tvrtke koja je već neko vrijeme bila u padu te samim time meta velikim investitorima koji su se htjeli obogatiti na tome.

Trailer filma pokazuje kako trošne kuće i turobne živote amaterskih investitora u usporedbi s bogatunima s Wall Streetima i njihovim raskošnim stilom života. Glavni lik je običan čovjek Keith Gill (Paul Dano), koji ulaže cijelu životnu ušteđevinu njega i žene u dionice i to objavljuje na svom YouTube kanalu i Reddit profilu. Kada njegove objave na društvenim mrežama postanu popularne, njegov život i život svih ljudi koji ga prate počinje se mijenjati. A kad njegovi savjeti o ulaganjima postanu pokret od kojega se njegovi pratitelji mogu obogatiti – milijarderi uzvraćaju udarac…

Redatelj filma je hvaljeni Graig Gillespie, poznat po neobičnom humoru, filmovima Ja, Tonya i Cruella te serijama Pam i Tommy te Mike. Na scenariju su radile Lauren Shuker Blum i Rebecca Angelo, kolegice iz scenarističkog tima hit serije Orange is the New Black, a glumačku postavu predvodi Paul Dano (Batman, Fabelmanovi, 12 godina ropstva), a uz njega su Seth Rogen (Superbad, Knocked Up, Intervju, Ninja kornjače: Makljaža s mutantima), Pete Davidson (Marmaduke, Suicide Squad, Čuvari galaksije 3, Fast X, Transfomeri: Uspon zvijeri), Nick Offerman (Fargo, Pam i Tommy, The Last of Us, Parks and Recreations, Lego Movie franšiza), America Ferrera (Barbie, Kako izdresirati zmaja franšiza, serija Ružna Betty), Shailene Woodley (Male laži, Ferrari, Divergent franšiza) i Sebastian Stan (Pam i Tommy, Black Panther, Captain America).

Široki ansambl kvalitetnih i popularnih glumaca oživjet će ovu senzacionalnu priču na velikom platnu od 5. listopada. Pogledajte film u kinima i saznajte kako se mala grupica amaterskih investitora uhvatila u koštac s bogatašima Wall Streeta i pobijedila!

LUDA LOVA - od 6. listopada u kinima Izvor: Društvene mreže