RADOHOLIČAR

Ljudevit Grgurić Grga otišao je u mirovinu, ali ipak ne miruje: Evo kako danas provodi dane

22.05.2019 u 14:52

Bionic
Reading

Malo tko može se pohvaliti tako bogatom karijerom kao poznati radijski i televizijski voditelj i urednik. Premda je Ljudevit Grgurić Grga početkom lipnja prošle godine postao umirovljenik, ne miruje kada je o poslu riječ. I dalje je u novinarskim vodama

Legendarno televizijsko lice i radijski glas Ljudevit Grgurić Grga imao je 'udaran' ritam rada tijekom cijelog radnog vijeka pa se, čito, ne može zamisliti da baš ništa ne radi. Nesporedno pred odlazak u penziju dobio je poziv da se pridruži ekipi Dubrovačke televizije.

'Veliko je zadovoljstvo potvrditi da iako sam u penziji, nisam u mirovini. Raduje me da mogu i dalje živjeti svoju veliku ljubav koju i danas nosim u sebi s istim žarom i elanom kao i u danima kada sam tek počinjao', izjavio je nedavno za prilog Dubrovačkog vjesnika.

Jedno od najprepoznatljivijih lica brojnih glazbenih festivala, zabavnih emisija i izbora ljepote osim rada na Dubrovačkoj televiziji, radi i na portalu namijenjen studentima X-ica na kojem među ostalim surađuju Anđa Marić Ana Bučević, Bruno Šimleša, Alis Marić.

Iza njega je iznimno bogata karijera. Jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti da je osvojio radijski Oscar za emisiju 'Svijet ne bi postojao bez čuda', u kojoj je Branko Lustig govorio o strahotama koje je kao dijete proživio u nacističkim logorima. Njegova radijska emisija 'Gladne uši' na Drugom programu Hrvatskog radija bila je nominirana na njujorškom Festivalu radijskih emisija u kategoriji najbolji talk show, a više puta je dobio godišnju nagradu HRT-a. Prošle godine se oprostio od rada na HRT-u.

  • +5
Ljudevit Grgurić Grga Izvor: Cropix / Autor: Sandra Simunovic / CROPIX