O KOMPLEKSIMA I KRAĐI IDEJA

Ljiljana Nikolovska bez zadrške 'oprala' Huljića

07.02.2017 u 10:55

Bionic
Reading

Bivša i prva pjevačica Magazina Ljiljana Nikolovska, koja već 25 godina živi i radi u SAD-u, jednim postom an Facebooku dotakla se bivšeg kolege splitskog skladatelja Tončija Huljića i spontano potaknula veliku raspravu o bendu u kojem je pjevala, pjevačicama Magazina, a dotakla se i škaljive teme o krađi pjesama. U nekoliko objavljenih komentara Nikolovska je vrlo iskreno ispričala svoju priču o Huljiću, njihovoj suradnji, ali i njegovom karakteru

'ABBA upravo izjavila da pjesme koje su nekad radili ne bi prošle na danasnjem tržistu. Znači efektivno nikad nisu kreirali ništa što će se pamtiti i ostati iza njih. No evergreens. Šalim se, nisu oni nego Tonči. Bwahahahhah. Skužajte, ovo je #PrijeKave', napisala je Ljiljana Nikolovska jučer na Facebooku ne sluteći kakva će polemika uslijediti nakon njezinog komenatra.

Post je napisala nakon gore posmenute Huljićeve izjave za RTL televiziju.

Mnogi su se komentirajući njezine riječi brzo složili kako je Magazin bio najbolji dok je ona pjevala u bendu. Komentirajući takve stavove fejsbukovaca Ljilja je riječ po riječ rekla svoju istinu o Huljiću nakon skoro 30 godina.

'Hulja ima tzv. pjevački kompleks autora. Otud sve one bombastične izjave o okupljanju 'njegovih' pjevačica u čopore i na hrpu. Nikako se pomiriti s tim da nije jedini faktor. Ljuti ga kad mu pjevač 'nepošteno oduzme' središte pozornosti, jer muzičari i vokali po njemu nemaju apsolutno nikakvu kreativnu ulogu. Da nije njega, ne bi bilo glazbe', izjasnila se Nikolovska. Rekla je i što misli o današnjim Huljićeviom skladbama. 'Par pjesama iz Madre Badessa mu je prelipih, ali mu treba Grašo. Uz dobar vokal može proć', sam ne', smatra Ljiljana dodavši kako dvije trećine Huljićevih njegovih pjesama ne bi prošle na današnjem tržištu da nisu u pitanju jako zgodne cure koje znaju svoj posao i moć promocije.  Objasnila je i kako su nastajali nekadašnji hitovi Magazina za koje neki smatraju da su nastale 'kopiranjem talijanskih hitova iz osamdesetih'.

'Sve je već netko napisao, znači sve je 'ukradeno'? Ne slažem se. Iako smo fakat znali bezobrazno skinuti ideju. Ali redoslijed akorda je najmanje bitan. Ljudi, nemam ja nekakav kompleks manje vrijednosti ili potrebu za blaćenjem tuđeg da bih 'uzdigla' sebe, pa da to trebate pothranjivati. Isto tako mi je jasno da su nam albumi bili običan, ali bar iskren pop s primjesama brzih parodija, i gušt za raditi. Ni više ni manje. Ali please, prestanimo komentirati mjuzu kao da je riječ o teniskom natjecanju ili nogometu', zaključila je Nikolovska. Dotakla se i bivših pjevačica Magazina. 'Nemojte mi blatiti cure. Trude se preživjeti na takvom malom prostoru s tri pjevača po glavi stanovnika i stvarno im skidam kapelin. I za uspjeh i za upornost. Kome se šta sviđa je nebitno', kaže Nikolovska.