20. siječnja

Linija 109 gosti grupe DJECA! u Tvornici kulture

18.01.2024 u 11:38

Bionic
Reading

Subota, 20. siječnja 2024. // Zagreb, Tvornica kulture

Ženska četvorka Linija 109 nastupit će kao gosti grupe DJECA! na koncertu u Tvornici kuture u subotu 20. siječnja.

Linija 109 je zagrebački bend osnovan u veljači 2022. Sviraju autorske stvari koje se baziraju na alt/post rocku, s utjecajima shoegazea, novog vala, indie rocka i metala. Do sad su imali svirke po raznim zagrebačkim klubovima kao što su Kset, Cadillac, Hard Place, Močvara itd. te također u kninskom A3. Prošle sezone svirali su na 4. izdanju Superval festivala u Vintage Industrial Baru te na 1. izdanju programa Superval +.

Linija 109 (Zagreb) Izvor: Društvene mreže

Na nadolazećem koncertu u Tvornici kulture bend DJECA! predstaviti će vinilno izdanje svog debija 'Kad čuješ ovaj zvuk', bombastičan singl ‘Ja Nisam Taj’ i pjesme sa sljedećeg albuma. Bit će to ujedno i zagrebačka inauguracija službenog bendovskog pojačanja: Anja Papa i Luka Vidović postali su punopravni članovi DJECE!

Vrata Tvornice u subotu će se otvoriti u 20:00. Linija 109 svoj će nastup započeti u 21:00, a DJECA! u 21:30.

DJECA! - Ja Nisam Taj Izvor: Društvene mreže

DJECA! su pred kraj studenog objavila novi singl ‘Ja Nisam Taj’ te njime najavila novu eru benda. 'Tekst pjesme opisuje situaciju u kojoj te ljudi zamjene za nekog drugog. Kada pretpostave tvoj karakter misleći da ćeš se pokoriti nad njihovim sranjima, ali ja jednostavno nisam taj', rekli su povodom objave pjesme. Bubanj je snimljen u studiju House of Pablo, a produkciju, miks i master potpisuje Leonard Klaić. Za spot su zaslužni Anja Papa (kamera, direktorica fotografije) i Luka Vidović (scenarij, režija), dok su tekst i glazba djelo benda.

DJECA! - Želim s tobom sve Izvor: Društvene mreže

Napokon je službeno: Benjamin Mjeržva i Bruno Žabek više nisu duo. Anja Papa i Luka Vidović iz sestrinskog benda pocket palma, u kojemu svira i Bruno, postali su punopravni članovi, a DJECA! su sada glasni i mračni četveročlani bend. Luka i Anja od početka su svirali s DJECOM! i bili su dijelom njihovih live nastupa, odnosno izvođačke postave DJECE!, no bend je sada najavio kako zajedno rade na novom materijalu. Novo će poglavlje benda proslaviti s publikom u Tvornici, a  na koncertu će uz prvijenac ‘KAD ČUJEŠ OVAJ ZVUK’ izvesti i pjesme koje će se naći na nadolazećem albumu. Uz svirku najavili su i prodaju mercha i vinila koji se zasad prodaju u Dirty Old Shopu, a koji će se po promotivnoj cijeni moći kupiti ekskluzivno na koncertu.

Ulaznice po early bird cijeni od 8 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 10 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 12 eura.