NA UDARU KORONAVIRUSA

Leonardo DiCaprio sudjeluje u lansiranju dobrotvornog fonda koji će donirati hranu siromašnima

02.04.2020 u 17:54

Bionic
Reading

Američki fond za hranu (America's Food Fund) promoviraju mnoge slavne osobe – od Leonarda DiCapria do Oprah Winfrey

Koronavirus stvorio je globalnu pandemiju koja se brzo širi. Oko milijun ljudi je zaraženo širom svijeta, a virus je odnio gotovo 50 tisuća života.

Niz slavnih osoba započele su razne fondove i projekte koji će olakšati ovo teško razdoblje siromašnima i starijim osobama koje su ostale bez posla, kao i djeci koja su se za dnevne obroke oslanjala na školsku menzu.

Glumac Leonardo DiCaprio sudjelovao je u lansiranju Američkog fonda za hranu koji je prikupio već više od 12 milijuna dolara. Američki fond za hranu surađivat će s organizacijama World Central Kitchen i Feeding America koje se bore protiv gladi.

Leonardo DiCaprio je jedan od osnivača Američkog fonda za hranu.

'Suočene s krizom, organizacije poput World Central Kitchen i Feeding America inspirirale su nas sve svojom nepokolebljivom predanošću da nahrane one kojima to najviše treba', rekao je Leonardo DiCaprio.

Oprah Winfrey također je donirala milijun dolara za lansiranje Američkog fonda za hranu te još devet milijuna raznim drugim projektima koji se bave osiguravanjem hrane za one kojima to treba.

  • +5
Leonardo DiCaprio Izvor: Profimedia / Autor: Masatoshi Okauchi / Shutterstock Editorial / Profimedia