9. svibnja

Laibach nakon Sjeverne nastupa i u Južnoj Koreji

19.04.2017 u 09:52

Bionic
Reading

Grupa Laibach provest će 1. svibanj radno, na njihovom prvom koncertu u Južnoj Koreji kojeg će pratiti i azijska premijera filma 'Liberation Day'

Koncertom u Sjevernoj Koreji 2015. Laibach je šokirao cijeli svijet, a sjećanje na taj nezaboravan izlet zauvijek će ostati zabilježeno u filmu 'Liberation Day' Mortena Traavika i Ugisa Oltea. Mjesec dana nakon europske premijere grupa dolazi u Južnu Koreju gdje će na Jeonju International Film Festival-u održati koncert te prikazati svoj posljednji dokumentarac. Pripreme za Južnu Koreju imat će na današnjoj svirci u Kolnu te 26. travnja na državnoj proslavi u Trbovlju.

Liberation Day Festival Trailer 2016

Nakon povratka iz Koreje Laibach stiže u Zagreb sa svojim jedinstvenim programom 'Naše pjesme, vaši snovi' koji će, uz pratnju simfonijskog orkestra RTV Slovenije, izvesti u Lisinskom 9. svibnja. Grupa će to prilikom predstaviti novi autorski rad, 30-minutnu suitu inspiriranu motivima epa 'Krst pri Savici', najvećeg slovenskog pjesnika, Franca Prešerna, koja govori o pokrštavanju alpskih Slovenaca (Karantanaca) u 8. stoljeću. Ova pjesma bit će predstavljena u korelaciji s Laibachovim tumačenjem odlomka iz Griegove nedovršene opere 'Olav Tryggvason', koja se bavi sličnom tematikom krvavog rođenja kršćanstva u Norveškoj i Švedskoj. U drugom dijelu koncerta Laibach će s orkestrom predstaviti niz svojih poznatijih pjesama kao što su 'Smrt za smrt', 'Eurovision', 'Now You Will Pay', 'Whistleblowers', 'We Are Millions And Millions Are One', 'Resistance Is Futile', 'Opus Dei / Leben heisst Leben' i mnoge druge.

Na pozornici Lisinskog bit će oko 90 ljudi što je najveći i najzahtjevniji Laibachov koncert ikad održan u Hrvatskoj te jedna od najvećih produkcija postavljenih na scenu zagrebačke koncertne dvorane.

Laibach - Opus Dei (Life is Life)

Ulaznice po cijenama od 190, 220 i 250 kn u prodaju kreću u četvrtak, 2. veljače u 9:00. Kupiti se mogu na prodajnim mjestima i online servisima Ulaznice.hr i Eventim.