HULJIĆ, BANOV, BURIĆ...

Krv nije voda: Ova djeca slavnih roditelja i sama su na putu slave

16.08.2016 u 07:10

Bionic
Reading

U glumačkom svijetu posve je uobičajeno da se djeca velikana s pozornice nastavljaju baviti istim poslom, a čini se kako posljednjih godina to stoji i u glazbenom svijetu, što dokazuju i djeca nekih domaćih umjetnika koja su odabrala glazbu za svoj životni poziv te često ostvaruju suradnje sa svojim roditeljima - bilo nastupajući s njima ili pak sudjelujući u nekim njihovim projektima

Kći Sanje Doležal i Nenada Šarića, 20-godišnja Lea Šarić, osim što već piše glazbu i tekstove za mamu Sanju Doležal, sjajno pjeva. Već tri godine nastupa s mamom, Vladimirom Kočošem Zecom i Marinkom Colnagom u bendu u kojem pjeva prateće vokale.

'Znači mi puno što imam priliku rasti uz ljude koji me poznaju i žele mi sve najbolje, prenijeli su mi duh uživanja u glazbenim druženjima, ali i naučili profesionalnosti i dostojanstvu, koje uspjevaju održati na visokoj razini čak i nakon toliko godina', ispričala nam je Lea.

Mama joj je, kaže, prije svega mama. Divi se njezinoj snazi i životnom optimizmu i to je dio koji bi i sama voljela živjeti.
'Iako više za time nema potrebe, kad sam bila mlađa znala sam s njom i tatom provesti sate razgovarajući o njihovim iskustvima, upijajući svaku riječ i reflektirajući se na to koliko su se vremena, i u glazbenom svijetu, promijenila. Ipak, moje želje i ukus se u nekim stvarima dosta razlikuju od onog mojih roditelja, tako da sad sama, uz druge mentore, gradim svoj put', kaže talentirana Lea čije vokalne sposobnosti hvale mnogi glazbenici.

Lea sluša jazz, soul, neo-soul, funk, blues, gospel, r'n'b, stari punk, rock, sevdah i obožava klasičnu glazbu.
'Mislim da je glazbu najljepše doživljavati u cijelosti i da se nikad neću moći definirati u jednom žanru', otkrila je.

Otvorena je za sve što je dobro.
'Kako mi je druga najveća ljubav poezija, divim se svakom spoju prelijepog teksta i glazbe i ljudima poput Joni Mitchell, Patti Smith, Lauryn Hill, Arsena Dedića... Cijenim cijeli opus Rajka Dujmića, definitivno mislim da je to pop glazba koja je obilježila ove prostore, ali i neka druga vremena', kaže.

'Pjevam otkad znam za sebe, ali tek sam na početku i nigdje mi se ne žuri. Iako sam jako nestrpljiva, to je možda najvažnija lekcija koju su mi prenijeli roditelji, jer s godinama ipak dolazi neka mudrost. Najprije želim dobiti najbolje moguće glazbeno obrazovanje i okolinu za rast, makar to značilo da se preselim na drugi kontinent. Istraživati granice vokalnih mogućnosti i granice općenito, ako uopće postoje. Izgraditi se najprije kao osoba i kompletan glazbenik i onda tko zna', rekla je Lea.




Lein vokal hvale mnogi glazbenici

Privatni album
Druga najveća ljubav joj je poezija


S mamom Sanjom u bendu nastupa već tri godine

Toni Banov
je najstariji sin Zorice Kondže i Joška Banova. Markantni momak ponosi se svojim roditeljima koji su mu najveća podrška, ali karijeru gradi boreći se sam za sebe. Svestrani Toni u glazbenim krugovima slovi kao odličan bubnjar, a njegova bubnjarska vokacija je pop-rock i lagani Jazz. Svira u više grupa poput Šetača, Face to Face benda, gospel benda Vis Mihovil, Epicentar, ali i s roditeljima. Završava Akademiju dramskih umjetnosti u Splitu, smjer film, i već je dugo traženi snimatelj spotova te radi kratke igrane filmove za festivale.

'Roditelji su me kao dijete vodili na koncerte i razne muzičke probe, gdje sam se upoznao s vrhunskim muzičarima, binom, razglasom, kompletnom atmosferom i svim onim što ide s tim. Nisam nikada imao držanje na način 'ja sam sin poznatih roditelja', nego sam nastojao u svom poslu biti individua i izboriti se za sebe', izjavio je ranije za Dalmacija News


Toni je najstariji od trojice sinova Zorice Kondže i Joška Banova


Svira u nekoliko glazbenih sastava, ali i s roditeljima
Nakon četrnaestogodišnje pjevačke stanke Ivana Plechinger se 2012. godine vratila na scenu. Ali ne sama, nego sa svoja 'tri mušketira' – suprugom, skladateljem i gitaristom Brunom Kovačićem te sinovima, danas 18-godišnjim Janom i 13-godišnjim Vigom, osnovala je sastav Plechinger i Kovačići.
Raspjevani kvartet, koji je mnoge podsjetio na obiteljske bendove poput The Jackson 5 i The Kelly Family, objavio je singl, obradu pjevačičina hita 'Pitali momci' iz 1998. godine te blagdansku pjesmu 'Božić je (Ono što ostaje)'. Iskrena i vesela obitelj na svojim zajednički nastupima raznježi publiku gdje god da nastupa. Jan i Vigo Kovačić pravi su umjetnici, pohađaju glazbenu školu i glume u kazalištu.


Obiteljski projekt Ivane Plechinger i Brune Kovačića te njihovih sinova oduševio je publiku i kritičare

Sin kantautorice i spisateljice Vjekoslave Huljić i skladatelja Tončija Huljića, 28-godišnji Ivan Huljić, po zanimanju diplomirani pravnik, svestrani je mladić koji svira i lijepo sklada, Klavir je počeo svirati kao devetogodišnjak, odlazeći na privatne satove, ali kao maturant splitske privatne gimnazije 'Kraljica Jelena' položio je sve ispite za nižu muzičku školu.S 18 godina za Magazin je napisao prvu pjesmu, 'Zadnja epizoda'. Ivan je od 2008. godine i nastupao s očevom grupom gdje je svirao klavijature.

'Još kao srednjoškolca tata me, uzaludno, nagovarao da sviram u Magazinu, a onda me stavio pred gotov čin: nazvao me i rekao da hitno dođem u restoran Kokolo. Kad sam došao, pokazao mi je klavijature i pozornicu i rekao: 'Ajde!' Odsvirao sam 'Piši mi', a on mi je rekao: 'Neće ti biti žao.' I zbilja mi nije: članovi benda su mi kao obitelj', izjavio je nakon dolaska u bend za Gloriu.

Nadimak 'mali H' koji ga prati po Splitu, kao i poznato prezime, nikad mu nisu smetali.
'Uvijek ću biti Huljićev sin, s time sam se pomirio i to mi ne smeta. Uostalom, možda jednog dana Tonči Huljić bude poznat kao 'Ivanov otac'', izjavio je u istom intervjuu. Prije dvije godine odlučio je napustiti grupu.

U spotu tate Tončija Huljića za pjesmu 'U Brazil' sudjelovala je kći Hana Huljić, inače studentica Umjetničke akademije u Splitu.

A photo posted by Ivan Huljic (@hulja17) on

Ivan često odlazi na domaće i strane koncerte, kao što je bio koncert Erosa Ramazzottija


Ivan Huljić svirao je dugi niz godina s očevom grupom Magazin


Oba djeteta Vjekoslave i Tončija Huljića, Ivan i Hana, u glazbenim su vodama

Talentirana kći Meri Cetinić, Ivana Burić s poznatom majkom je snimila novi album 'Dozvoli mi'.
'Šteta je da taj talent stoji doma. Davno sam primijetila njezine pjesme, muzikalnost i njezino prekrasno sviranje', izjavila je Meri u InMagazinu. Odavno svoju kćer, koju je odgojila kao samohrana majka, uključuje u svoje projekte, a često ističe kako imaju posebnu vezu, odlično se slažu i razumiju.

Osim za sebe i majku, 37-godišnja Ivana piše i za Tomislava Bralića i klapu Intrade, Sašu Lozara i brojne druge kolege.


Meri i kći Ivana snimile su zajednički album 'Dozvoli mi'


Meri i Ivana uživaju nastupajući zajedno

S roditeljima Ksenijom Erker i Hrvojem Hegdušićem glazbeno je bila povezana i Hana Hegedušić. Ona i sestra Martina nastupale su s roditeljima i snimile nekoliko zajedničkih albuma.


Hana je sa sestrom i roditeljima nastupala i objavila albume

Djeca naših glazbenih umjetnika na pravom su putu da, poput svojih roditelja, ostave trag u hrvatskoj glazbi.