SAMOZATAJNA KONAVOKA

Kristina Čilić o braku s Marinom i najvećem izazovu roditeljstva

21.02.2023 u 11:32

Bionic
Reading

Lijepa Dubrovkinja upoznala je svog današnjeg supruga Marina Čilića, ali unatoč njegovoj iznimnoj teniskoj karijeri, od svoje nije odustala te je uspješno balansira s obiteljskim dijelom života. Progovorila je o suživotu s našim teniskim asem te o majčinstvu i sinovima

Kristina Milković Čilić došla je na studij iz rodnog Dubrovnika u Zagreb, a kako se nije mogla odlučiti što želi raditi u budućnosti, upisala je dva fakulteta paralelno - psihologiju na Filozofskom fakultetu i politologiju na Političkim znanostima. Za vrijeme studija zaljubila se u Marina Čilića s kojim je u braku od 2018. godine.

Dubrovkinja je priznala koliko odricanja zahtjeva brak s uspješnim sportašem i rekla je da je 'dosta teško' budući da je tenis je specifičan sport budući da sezona traje cijelu godinu, a imaju odmor tek krajem godine, kojeg koriste uglavnom za pripreme, a da je 'druga specifičnost i teškoća kad imate obitelj'.

Sretna je kaže, što su prošle godine djeca bila zdrava i dobro pa su Marinom dosta putovali. Njemu je lakše kad su uz njega na turnirima, a njima je dobro da malo promijene okruženje. 'Nije lako, ali treba izvući najbolje iz toga, sreća u nesreći je da ta karijera ne traje toliko dugo pa se za sve ima vremena', poručila je za Story.

Rado je pričala i o izazovima majčinstva i izjavila da nije imala sreće da su dnjihovi mališani spavali ni jedan ni drugi,. Mlađi još uvijek ne spava najbolje pa je taj dio iscrpljuje, ali s druge strane su stvarno dobra djeca, i s njima nema nekih većih problema tijekom dana. Problemi kreću kad krene uspavljivanje i spavanje.

  • +6
Kristina i Marin Čilić Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Kristina se ne voli se javno eksponirati, a i njen profil na Instagramu je zatvoren za javnost. Objasnila je što misli o tome da je 'netipična' žena sportaša. Ističe da ne voli generalizacije, jer svaka osoba nosi neku svoju priču, a danas ženama uza sve društvene mreže nije lako jer se 'očekuje da je žena izvrsna majka i izvrsna u poslu, i da dva dana nakon poroda izgleda na fotografijama kao da je s naslovnice'. To je ne smeta i ne ugrožava jer se ne poistovjećuje s tim budući da ne objavljuje fotografije, ali joj je žao jer 'postoje mnoge mlade djevojke koje si stvaraju nerealnu sliku i misle si da moraju trčati maraton dva dana nakon porođaja'. Kristina napominje da 'treba raditi pomak ka normalizaciji žene i ženskog tijela, slike u medijima i na društvenim mrežama jer je po njoj to jedini put ka nekom boljem sutra'.

Kao najveći izazov u majčinstvu navela je društvene mreže. Naglasila je da je uloga roditelja danas definitivno kontrolirati, razgovarati puno s djecom, misliti na svaku riječ koja se izgovori. Ona pred svojom djecom 'nikada ne komentira izgled drugih ljudi, na pozitivan način da, ali ne pridajem tome značaj, posebno s curicama jer sam to primijetila u okolini'.