PONEDJELJAK, 21:45, NOVA TV

Kreće utrka za titulu prvog hrvatskog Masterchefa

21.03.2011 u 12:36

Bionic
Reading

U ponedjeljak u 21:45 na Novoj TV započinje utrka za titulu prvog hrvatskog Masterchefa

Upoznat ćemo se s putom koji natjecatelji moraju proći do završnice te vidjeti kako je stotinu njih dobilo priliku pokazati svoj talent na audicijama. Već u prvom tjednu showa, koji će trajati 13 tjedana, vidjet ćemo kako su izgledali njihovi prvi kulinarski pokušaji.

Također, upoznat ćemo kandidate koji su odmah dobili pregaču za prolazak, one koji su morali odmah zaboraviti svoju kuharsku avanturu, ali i one koji su dobili drugu šansu i u kratkom vremenu morali otrčati po namirnice, pripremiti i servirati jelo još jednom.

Top 50 natjecatelja Masterchefa suočit će se zatim i sa svojim prvim izazovom te pokušati osvojiti priliku za ulazak u idući krug, u društvo privilegiranih top 20. Kandidati moraju uvjeriti tročlani žiri da su upravo oni najbolji u vještini rezanja luka.

Najboljih 38 natjecatelja proći će izazov i zaštititi se od eliminacije, a preostalih 12 ide u sljedeći, eliminacijski izazov u kojem ih očekuje test kreativnosti. Njihov zadatak bit će pripremiti jela od namirnica koje sami izaberu, poslužiti i ukrasiti prije isteka vremena.

Kako se prvi tjedan bude bližio kraju, tako će i utrka za Masterchefa postati sve uzbudljivija. Samo 44 natjecatelja nastavit će dalje te sudjelovati u svom trećem izazovu, testu osjetila. Od natjecatelja se očekuje da prepoznaju sastojke jela osjetilom okusa i mirisa.

Oni s najbolje razvijenim osjetilima okusa i mirisa proći će dalje, a 12 će ih ići u eliminacijski izazov, u kojem će ih čekati novi zadatak koji će ujedno presuditi čak šestorici natjecatelja. U određenom vremenskom roku i sa zadanim budžetom natjecatelji će morati kupiti namirnice te skuhati i servirati obrok. U četvrtak 24. ožujka vidjet ćemo kojih će šest natjecatelja napustiti show.

Pred žirijem - Tomislavom Gretićem, Radovanom Marčićem i Matom Jankovićem natjecatelji će morati pokazati koliki talent posjeduju te koliko je zaista velika njihova ljubav prema hrani i pripremanju različitih jela.

Tko se seli u Masterchefovu vilu i ulazi u Masterchefovu kuhinju, gdje započinje prava borba za titulu prvog hrvatskog Masterchefa među top 20 natjecatelja showa, gledatelji će imati priliku saznati u petak 25. ožujka, a top 20 uzbuđenje kreće 28. ožujka