posve očekivano

Kraljevska obitelj princu Harryju zadala novi udarac na njegov rođendan

15.09.2023 u 18:10

Bionic
Reading

Iako u kraljevskoj obitelji postoji običaj javne čestitke rođendana svojim članovima, u slučaju princa Harryja odlučili su napraviti iznimku te su njegov 39. rođendan - posve ignorirali

Vojvoda od Sussexa obilježava svoj 39. rođendan u Njemačkoj na manifestaciji 'Invictus Games 2023.' s Meghan Markle, ali na svoj veliki dan dobio je novi udarac od obitelji koja mu nije odala tradicionalnu počast na društvenim mrežama.

Naime, u prošlosti se rođendan princa Harryja tradicionalno slavio putem interneta na službenim računima kraljevske obitelji. Međutim, ni @RoyalFamily (stranica koja prati rad kralja Charlesa, kraljice Camille i drugih članova kraljevske obitelji) ni @KensingtonPalace ( zajednički račun princa Williama i Kate Middleton ) danas nisu obilježili ovu prigodu.

Razlog je jednostavan - nakon što je kralj Charles prošle godine sjeo na prijestolje, rođendanske počasti na društvenim mrežama rezervirane su samo za zaposlene članove kraljevske obitelji i neku od njihove djece.

  • +3
Princ Harry i Meghan Markle na Invictus igrama Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kao što je opće poznato, princ Harry i Meghan Markle preselili su se u Kaliforniju 2020. godine te se povukli sa svojim kraljevskih uloga pa ove godine obitelj nije čestitala rođendan niti vojvotkinji od Sussexa.

Još jedna kraljevska rođendanska tradicija koja se promijenila posljednjih godina jest zvonjava zvona Westminsterske opatije, koja je otkazana 2020. godine uslijed pandemije.

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: STEPHEN LOCK / ZUMA PRESS / TIM ROOKE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Međutim, kada je Westminsterska opatija objavila svoj raspored zvonjenja za 2022., otkriveno je da će zvona obilježiti samo rođendane kraljice Elizabete i Charlesa. Ove godine tu su čast primili kralj Charles, kraljica Camilla, princ William i princeza Kate.