u umagu

Koncertima S.A.R.S.-a i Ramba Amadeusa počeo prvi Sea Star festival

26.05.2017 u 12:25

Bionic
Reading

Veliko regionalno EXIT Ljeto ljubavi pokrenuto je u duhu ljubavi, tolerancije, glazbe i sporta, a sinoć su otvorena vrata prvog Sea Star festivala u prelijepom resortu Stella Maris u Umagu

Prvi dio ceremonije obilježili su biciklisti koji su prethodnih pet dana prešli 660 kilometara puta od Novog Sada do Umaga. Prijateljstvo gradova u kojima se održavaju sva četiri Exitova festivala, EXIT u Novom Sadu, Sea Star u Umagu, Sea Dance u Budvi i Revolution u Temišvaru, potvrđena je i u spektakularnoj završnici ceremonije otvaranja, stoji u priopćenju.

Nakon što je Rambo Amadeus uz pomoć Šajete izveo publiku na obale morske lagune u centru festivala, vaterpolisti su skokovima u vodu započeli finalnu ceremoniju. Vaterpolska lopta koju su im biciklisti donijeli iz Novog Sada na sebi je imala potpise čelnih ljudi Novog Sada, Umaga, Exita i Istraturista te samih sportaša. Nakon što je najmlađi vaterpolist iz dubrovačkog Juga pogodio vodenu lepezu koja se dizala preko 10 metara u zrak, iz nje se pokrenuo spektakularan vodeni hologram.

Vizualni performans sadržao je neke od najvažnijih poruka iz originalnog Ljeta ljubavi 1967. godine, za koje se EXIT zalaže i danas, 50 godina kasnije. U duhu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, i sam kraj ceremonije bio je rezerviran za prvi od dva velika vatrometa.

Osim Ramba Amadeusa, program nultog dana u Nautilus Areni predvodili su S.A.R.S., koji su oduševili publiku, punk rock sastav Kawasaki 3P, Kandžija i Gole žene te M.O.R.T., dok je Enter Stage predstavio svoju DJ reprezentaciju, koju čine DJ Don Tom, DJ Indy, Joe 2Shine, Bad Kid i The Trixx.

U petak navečer festivalu se priključuje glavna pozornica, Addiko Tesla Stage, gdje će nastupiti glavne zvijezde Sea Star festivala, The Prodigy, za koje se očekuje da će s publikom EXIT-a napraviti još jedan povijesni spektakl!  Slavni DJ Mag u svom izvještaju s EXIT-a istaknuo je kako su Prodigyjevi nastupi pred EXIT-ovom publikom najbolji na planetu i pamte se cijeli život! Uz njih, Umag će zapaliti Dubioza kolektiv, Modestep Live, Umek, Bad Copy, Urban & 4, High 5 & Kukus, Kiša metaka, Krankšvester, Marina Karamarko, Matter, Vervet i mnogi drugi.