nisu ih ni obavijestili

Koncert Leta 3 otkazan zbog Hajduka i Livaje: 'Ne možemo im garantirati sigurnost'

08.06.2023 u 12:58

Bionic
Reading

Iz općine Pirovac poručili su kako otkazuju koncert Leta 3 zakazan za 10. kolovoza zbog komentara članova riječkog benda o Hajduku

Koncert Leta 3 u Pirovcu otkazan je jer se članovima riječkog benda ne može garantirati sigurnost, rekao je načelnik općine Ivan Gulam.

Predstavnicima Hrvatske na Eurosongu spočitavaju se izjave nakon poraza Hajduka u finalu juniorske Lige prvaka te činjenica što dolaze iz grada u kojem je odigrano finale hrvatskog Kupa u kojem je simbol splitskih 'bilih', Marko Livaja, bio vrijeđan od strane domaće publike.

'S obzirom na ranije nespretne izjave članova benda o Hajduku, a i posljednja događanja oko reprezentacije i napad na riječkom stadionu na jednog od simbola sportske Dalmacije, Marka Livaju i njegovo napuštanje reprezentacije procijenili smo da je nastup riječkog benda značajan sigurnosni rizik i zbog toga se koncert neće održati', napisao je načelnik opcije Pirovac na Facebooku.

  • +31
Koncert Let 3 u sklopu festivala Crna ovca Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Sve je ispalo podosta neprofesionalno jer članovi benda Let 3 o tome nisu bili prethodno obaviješteni, već su o otkazivanju koncerta saznali od Jutarnjeg lista.

Sporan koncert trebao je biti održan 10. kolovoza, a ostaje za vidjeti hoće li biti jedini otkazan na području Dalmacije.