HRVATSKA TRAŽI ZVIJEZDU

Kauboj Jurica ispao, Kim podivljala

14.05.2010 u 23:46

Bionic
Reading

Rock izdanje showa 'Hrvatska traži zvijezdu' iznjedrilo je dosad neotkrivenu divlju stranu Kim Verson i još jedan odličan nastup Jurja Jurline. Gledatelji su najmanje glasova dali Jurici Gorši koji je morao napustiti show

Prvi blok večeri započeo je Vilibald Kovač hitom švedskog rock benda Mando Diao 'Dance with somebody'. Mladi Koprivničanin pjesmu je izveo uvjerljivo ne izgubivši pritom svoj stil. Tony je Vilibaldovu interpretaciju nazvao moćnom, ali pomalo neodlučnom u jednom momentu, dok ga je Anđa ocijenila s pet plus. U bloku domaćih pjesama Vilibald se odlučio za Hladno pivo i 'Samo za taj osjećaj'. Pjevački ne suviše zahtjevna pjesmu, nadopunio je energičnijom izvedbom i dobrim scenskim nastupom.

Za prvi nastup Juraj Jurlina odabrao je hit Coldplaya 'Viva La Vida' te ponovno pjesmu posvetio svom mlađem bratu. Visoke tonove korektno je izbjegao ne narušivši tok pjesme i publici priuštio vrlo emotivan nastup. Nakon nastupa Tony je rekao da ga već vidi u finalu, a njegovo mišljenje učvrstila je besprijekorna izvedba pjesme 'Gorim' grupe Vatra. Pjesmu je izveo glatko i s doziranim emocijama, u maniri iskusne pjevačke zvijezde.

Kauboj s pokrićem Jurica Gorša i ovog je puta pokazao da country nije njegova jedina furka. Iako se na trenutke borio s tonovima, Gorša je korektno odradio rock zadatak i otpjevao 'All summer long' Kida Rocka. Energičnoj izvedbi dodao je i bacanje košulje, što je, prema Foxovom mišljenju, bilo 'seljački', ali ne preloše. Baretovim hitom 'Gdje je nestao čovjek' na noge je digao publiku i žiri. Zajednička je konstatacija bila da je Juraj najopušteniji na stageu te po Foxovim riječima 'čovjek od zadatka'.

Jedan od najpoznatijih hitova britanskih rokera Kaiser Chiefsa 'Ruby' izveo je glavni šarmer ovogodišnjeg showa Duje Stanišić. Unatoč smislu za humor i opuštenosti na sceni, Duje nije uspio sakriti nesigurnost i ponešto ograničene glasovne mogućnosti. Unatoč nesavršenoj izvedbi, Anđa je rekla da ga vidi kao dijete ljubavi Miše Kovača i Robbieja Williamsa. Generalni dojam je u potpunosti izvukao u drugom bloku s pjesmom 'Svijet za nas' grupe Laufer. Bez previše afektiranja, glatko i tonski ispravno, veseljak Duje uživio se u Urbanov mračni film i ostvario jedan od svojih ponajboljih nastupa.

Jurica Gorša


Iako sklona nježnim melodijama, Kim Verson briljirala je u žestokoj izvedbi pjesme 'Because of you' s novog albuma benda Skunk Anansie. S lakoćom, pogođena tonaliteta i jaka glasa neobično energično Kim je uspjela zamijeniti čuveni vokal Britanke Skin. Ništa manje uspješna nije bila ni u drugom dijelu starim hitom 'Na kraju dana' grupe Kultura, izmamivši ponovno zajednički zaključak da je iz emisije u emisiju sve moćnija te da nadrasta ulogu 'krhkog janjeta'.

Kim Verson


Žiri je i ovoga puta bio dosljedan prošlotjednim emisijama. Nakon mikrofonke i disco kapice, Anđa se pojavila izgledajući kao umjetnička instalacija. Fox je kandidate obasipao bizarnim metaforama, doskočicama i svojim teško razumljivim tokovima misli, dok je Tony ponovno bio pun hvale za sve, a posebno za malenu Kim, zaključivši da joj je trebao poljubiti stopala umjesto ruke.

Šarmantna Antonija Blaće ponovno je, čini se, u milosti stilista koji su, nakon nekoliko ne baš svijetlih trenutaka, voditeljici vratili sjaj bez nepotrebnih eksperimenata. Ostalo je isto i već dobro poznato mučenje kandidata na kraju showa i režirana neizvjesnost koja se ponavlja i ponavlja.