TEST KREATIVNOSTI U MASTERCHEFU

Kako su natjecatelji izašli na kraj sa svinjom?

10.10.2012 u 09:34

Bionic
Reading

U testu kreativnosti Bojana nije birala glavnu namirnicu od tri ponuđene, već je svakom kandidatu dodijelila jedan od devet dijelova svinjetine

Budući da je 18 kandidata, a devet dijelova svinje, po dva natjecatelja dobila su isti dio. Nakon toga je slijedio odabir ostalih namirnica. Bojana je imala pravo na osam namirnica, a ostali kandidati na šest dok su glavnu namirnicu vidjeli tek nakon ulaska u smočnicu. Znali su samo o kojoj se vrsti mesa radi.

'Svinja je za mene kralj životinja. I jela trebaju biti kraljevska!', poručio im je Mate.

Mate je rekao kandidatima da će se sva jela tretirati na jednak način, a Dino ih je upozorio da su dobili različite dijelove svinje i da ih ne obrađuju na isti način.

Vrijeme kuhanja je bilo određeno prema vremenu kuhanja šunke koju imaju dvoje kandidata pa su svi za kuhanje imali dva sata.
'Što ću raditi dvi ure?' pitala se u šoku Martina koja je zadnjih pola sata kuhanja razmišljala o tome kako će izgledati njezin tanjur. Pri kraju kuhanja joj se prosuo papar i sve je bilo ljuto.
 

Časlavovim jelom žiri nije bio oduševljen, ali je bio zadovoljan. Isto je bilo i s jelom Marka Mateija. 'Opet je tu destrukcija koljenice. Ne mogu reći da je neukusno i ne mogu reći da me oduševilo', kazao je Radovan Ivani dok je Mate Marku Palfiju rekao da je jelo vrlo ukusno, mekano i lijepo pripremljeno. Dino mu je zamjerio forsiranje namirnice.

Mate je Silviji rekao da ga cijela tekstura podsjeća na dječju kašicu, a Radovan Ines da se njezino jelo nije uzdiglo iznad nedjeljnog ručka.

Prije proglašenja Mate je komentirao kako zna da sve djeluje obeshrabrujuće i zaključio da je ipak riječ o igri u kojoj se bira najbolji hrvatski amaterski kuhar koji mora imati predznanja. Dino je kazao da je to bio tjedan maltretiranja mesa.

Ovaj put žiri je odabrao petero najboljih kandidata. Jedan od njih ići će u Izazov šefa kuhinje, a ostalih četvero također će kuhati protiv profesionalca te se na taj način boriti za vrijednu nagradu. Najbolja petorka su: Marko Matei, Petra Gerić, Časlav, Petra Plantak i Marko Palfi. Petra Gerić ide u Izazov šefa kuhinje, a ostali kuhaju također protiv šefa, ali svi skupa. Petra Gerić unatoč dobrim komentarima nije bila sigurna u svoju pobjedu.