LAKE NOTE I FILMOVI

Kakav su nam doček Nove godine pripremile televizije

25.12.2011 u 11:19

Bionic
Reading

HTV i Nova TV pripremili su zabavi novogodišnji program uz lake note, a RTL se oslanja na filmove kojima će upotpuniti program i na Staru i na prvi dan nove godine

Sa Škorom u Novu na HRT-u
Za doček nove 2012. Zabavni program HTV-a, na čelu s urednicom programa Elizabeth Homsi, prikazivat će specijale najgledanijih zabavnih emisija.
Uvod u novogodišnji doček počinje kod Danijele na njezinom 8. katu u kojem će ugostiti anonimne, ali fatalne žene kojima su najpoznatiji autori hrvatske glazbe posvetili neke od najvećih domaćih hitova.

Svoje uspomene ispričat će Tonka koja nije mogla reći 'cvrčak' te Selma koja će otkriti 'je li se naginjala kroz prozor', kako kaže pjesma. Rajko Dujmić i Željko Bebek izvest će svoje hitove, 'Tonku' i 'Selmu'. Daniela će novogodišnji tulum nastaviti u susjednom studiju 'Plesa sa zvijezdama'. Uz Duška i Barbaru, Danijelu će tamo dočekati njezini natjecateljski rivali Žarko Radić, Davor Gobac, Mila Horvat, Mario Valentić i Sanja Doležal, koji će se boriti za titulu pobjednika novogodišnjeg 'Plesa sa zvijezdama'.
U Novu godinu gledatelje će uvesti Miroslav Škoro i njegovi gosti serijala 'Pjevaj moju pjesmu'. Svoje pjevačke i zabavljačke sposobnosti pred zvijezdom večeri Oliverom Dragojevićem i članovima žirija Zoricom Kondžom i Sinišom Škaricom odmjerit će Nina Badrić, Danijela Martinović, Kemal Monteno, Petar Grašo, Barbara Kolar, Goran Navojec, Igor Štimac i Mila Elegović.
U drugom dijelu šoua domaćin emisije Miroslav Škoro ugostit će i specijalnu zvijezdu večeri, Zdravka Čolića, te svog kolegu, glumca i voditelja Tarika Filipovića.



Red glazbe, red filma na Novoj TV

Nova TV na Staru godinu gledateljima donosi niz glazbenih hitova uz novogodišnji specijal 'I godina nova 2012' u kojoj će gledatelje zabavljati Jelena Rozga, Severina, Halid Bešlić, Jasmin Stavros, Mladen Grdović, Milo Hrnić, Jole, Davor Radolfi, Sandi, E.T. -ja, Baruni, Mate Bulić, Karma, Maja Šuput, Željko Samardžić i drugi.
Godinu 2011. ispratit će novogodišnji glazbeni šou 'S Novom u Novu', a gledatelji se mogu uključiti u program uživo i osvojiti brojne nagrade. Voditelji glazbenog šoua bit će Mirna Maras i Dalibor Petko.

'Red carpet' prvog dana u 2012. godini donosi pregled protekle godine. Od filmskih hitova, tu su posljednji film o najpoznatijem pustolovu 'Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje'. Ovaj film je osvojio nagradu Saturn 2009. godine, a nominiran je i za nagradu BAFTA. Za najmlađe će novogodišnje jutro proteći uz crtiće 'Čuvari božićnih priča' i 'Šepavo janje' koji donose na male ekrane najljepše poučne životne priče.
Doma TV na zadnji dan Stare godine počet će s emitiranje nove sedme sezone popularnih 'Gilmorica'. Gledatelji ne smiju propustiti nove zgode i pustolovine otkačene Lorelai i Rory u seriji koja je osvojila Emmy te je nominirana za Zlatni globus. Doma TV na samu Novu godinu donosi višesatni specijal kultne serije 'Ptice umiru pjevajući'.


Na RTL-u filmovi, filmovi i… Filmovi
Filmski program na Staru godinu na RTL televiziji započet će već u prijepodnevnim satima dramom 'Zoeyin tajni život', a nastavlja se popularnom komedijom 'Zlatni dečko' iz sredine 80-ih, redatelja Michaela Ritchija. U popodnevnim satima slijedi komedija 'Muškarac s crvenom cipelom', iz vremena kada je Tom Hanks još uvijek bio samo svima omiljeni, smušeni komičar, a ne i jedna od najvećih holivudskih zvijezda.
Udarni termin je rezerviran za komični 'Grad duhova' iz 2008. Redatelj, ali prvenstveno scenarist, David Koepp je čovjek koji potpisuje režiju ove vedre, šarmantne, duhovite fantastične komedije.
Večer zatvara zabavna romantičnom komedijom ‘Život ili nešto tako slično’ u režiji Stephena Hereka. Glavnu ulogu nosi Angelina Jolie, koja, ovaj put kao plavuša s prividno savršenim životom, perfektno odrađuje rolu egoistične reporterke. Za kraj programa najuspješniji od tri filma u kojima nastupa glumačka skupina poznatija pod imenom ‘Five Luck Stars’. ‘Pobjednike i grešnike’ režirao je jedan od članova grupe, Sammo Hung Kam-Bo. Među ljubiteljima kung fu komedija, to je jedan od omiljenijih naslova.

1. siječnja u prijepodnevnim satima na RTL-u se prikazuje krimić u stilu 'Kuma'. Godinu dana nakon nastanka prvog dijela 'Kuma', snimljen je 'Don je mrtav', usredotočen i fasciniran gangsterskim svijetom i nemilosrdnošću bossova koji su bez trunke samilosti, pridržavajući se svojih pravila, spremni učiniti nezamislivo.
Slijede filmovi 'Tajna mog uspjeha', glazbena komedija 'U iskušenju', simpatična humorna drama 'Vjeruj muškarcu', a prvi dan nove godine završava romantičnom komedijom 'Povjerljivo'