slovenska grupa

Joker Out osvojili Nordiju! Sljedeća stanica – Stožice!

25.09.2023 u 15:35

Bionic
Reading

Dugonajavljivana prva nordijska turneja grupe Joker Out finiširana je prošli petak uspjehom koji je iznenadio i sam bend. Pet koncerata održanih u Švedskoj, Norveškoj i Finskoj ne samo da su bili rasprodani mjesecima unaprijed nego su euforičnom reakcijom publike pokazali kako je sjever Europe ogromna fan baza najveće slovenske grupe

Bili su to ujedno i posljednji nastupi prije nego se Joker Out u potpunosti fokusiraju na koncert u ljubljanskoj dvorani Stožice koji će se održati u petak, 6. oktobra. Na radost brojnih obožavatelja u prodaju će danas u 18:00 biti pušten posljednji, izuzetno limitirani kontingent ulaznica za Stožice koji se mogu kupiti u prodajnom sustavu Eventim.

Joker Out - Sunny Side of London (Official Video) Izvor: Društvene mreže

Nordijsku turneju Joker Out započeli su 17. rujna specijalnim gostovanjem na koncertu Elvisa Costella u Oslu s kojim su izveli zajednički singl 'New Wave'. Već idući dan i bend je osvojio Oslo gdje se družio i s norveškom zvijezdom Alessandom kojoj su premijerno pustili svoj novi singl i isprobali igračku koju će se koristiti na svim budućim koncertima – decibelmetar! Naime, bend je odlučio saznati u kojem gradu žive njihovi najglasniji fanovi, što će otkriti upotrebom decibelmetra na koncertima.

Nakon Osla Jokeri su protutnjali kroz stockholmski Fryshuset Klubben, da bi se od srijede 20. do petka 22. rujna koncentrirali na Finsku. Redom su osvajani Helsinki, Turku i, za kraj, Tampere u kojem je i postavljen aktualni najglasniji rekord od 127.3 dB. Na tri finska nastupa bendu se pridružio Käärijä, jedan od artista s kojim su definitvno najbolje kliknuli.

Turneja po Nordiji odvela je Joker Out u neke od tamošnjih najpoznatijih i najuglednijih klubova koje su rasprodali bez problema. Dodatna potvrda popularnosti benda stigla je i od Spotifyja koji je novi singl „Sunny Side Of London“ u petak 24. rujna u Finskoj svrstao u New Music Friday, a do kraja vikenda prešao je 100.000 slušanja na toj platformi.

Pred bendom je najveći samostalan koncert njihove karijere – u ljubljanskoj dvorani Stožice gdje će ih dočekati više od 12.000 fanova željnih da obore rekord glasnoće iz Tamperea. Ali i nakon Ljubljane ne prestaju velika postignuća za bend. Slijede im rasprodani koncerti u Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Varšavi, Pragu, Amsterdamu, Madridu, Barceloni, Wroclavu, Poznanu i mnogim drugim gradovima.

JOKER OUT: