TEŠKO VRIJEME

Jelena Pajić: 'Tako izazovno razdoblje zaista ne pamtim'

05.04.2020 u 17:24

Bionic
Reading

Prije dvije godine napustila HRT i svoju karijeru je nastavila graditi u informativnoj redakciji RTL-a i emisiji RTL Danas. I dok većina ljudi provodi u izolaciji no to ne vrijedi i za RTL-ovu voditeljicu i novinarku koja cijelo vrijeme radi. Smatra da pružiti građanima pravodobnu, točnu i cjelovitu informaciju vjerojatno nikada nije bilo bitnije nego sada

'Tako izazovno razdoblje zaista ne pamtim. Doduše, novinarski posao radim 15 godina, tako da nemam iskustva kao oni koji rade dulje… Bilo je teških priča i razdoblja, ali čini mi se da je ovo doista bez presedana. Osim toga, prijašnji radni zadaci više su me usmjeravali nekim drugim temama, a u informativi je drukčije', izjavila je Jelena Pajić za Večernji list.

Opisala je kako sada izgleda organizacija posla i dogovaranje priča.

'Moramo držati distancu, kolegije više nemamo uživo, svi izuzetno paze na dezinfekciju i pranje ruku, oprezni smo u tisuću detalja – kako novinari tako i snimatelji, producenti, urednici. Ali istodobno – radni zadaci ostali su isti. Pratimo što se događa, snimamo sve ono važno, dajemo informacije koje nam svima trebaju', kaže voditeljica i urednica.

Kaže da ima sreću da joj je dom nakon potresao ostao gotovo neokrznut. 'Razbacano mi je bilo puno stvari, srušilo se svašta, neki predmeti su se razbili… Ali to nije ništa u usporedbi sa svim onim ljudima čiji su domovi sada uništeni i neupotrebljivi. Srce mi se slama kad vidim kakav je centar Zagreba, a pogotovo naselja bliže epicentru', rekla je.

Kad ne radi kuha, čita, sluša glazbu. 'Zivkam prijatelje da čujem kako su. Uvijek imam nešto za pospremiti, ispeglati, složiti', otkrila je. Poručuje kako joj je žao što mnogi ne shvaćaju ozbiljnost situacije. Ona ne strahuje, čuva se i pazi koliko god mogu, drži se preporuka. 'Ako se zarazim, nadam se da će sve proći O.K. Ali ne mogu živjeti u strahu', ističe.

Progovorila je i o svojih 15 godina karijere te kojim se trenucima dosadašnje karijere najviše ponosi.

'Ponosim se svakom emisijom, svakim razgovorom, svakim reporterskim javljanjem i šihtom na radiju nakon koje sam sretna i zadovoljna. Nakon koje s kolegama mogu zaključiti da smo napravili nešto korisno, dali vrijednu informaciju, umirili ili razveselili ljude', izjavila je. Priznala je da je trenutno sama te da joj nije svejedno zbog komentara:

'Ne znam postoji li osoba na ovom svijetu koja se nije susrela s kritikama na račun izgleda. Opterećuje li me? Ma ne bih rekla. Nisam imuna na komentare – bili oni komplimenti ili kritike, ali trudim se biti zadovoljna u svojoj koži.

Pravilno pranje ruku