TUŽNA VIJEST

Iznenada preminula 33-godišnja glumica, zvijezda filma koji je osvojio glavnu nagradu u Cannesu

30.08.2022 u 20:39

Bionic
Reading

Charlbi Dean, južnoafrički model i glumica iz serije 'Black Lightning' i filma 'Triangle of Sadness' redatelja Rubena Östlunda, preminula je u ponedjeljak u New Yorku

Predstavnici njezine obitelji izjavili su da je Charlbi Dean umrla nakon 'neočekivane iznenadne bolesti', što je šokiralo njene fanove diljem svijeta.

Rođena je kao Charlbi Dean Kriek 5. veljače 1990. u Cape Townu, a s manekenstvom se počela baviti sa 6 godina. Godine 2010. se pojavila u komediji 'Spud', s Johnom Cleeseom i Troyeom Sivanom u glavnoj ulozi. Ponovila je svoju ulogu u nastavku 2013., a zatim se pojavila u CBS-ovoj seriji 'Elementary'. Ostvarila je uloge u filmovima 'Don't Sleep', 'An Interview With God', 'Death Race 3: Inferno', 'Blood in the Water', 'Don't Sleep', 'Porthole' a jednu od svojih najpoznatijih uloga imala je u filmu 'Black Lightning' uz Woodyja Harrelsona i Harrisa Dickinsona.

Izvor: Društvene mreže

Glumila je manekenku Yayu koja je zajedno s dečkom Carlom (Harris Dickinson) krstari svijetom visoke mode. Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. i osvojio je Zlatnu palmu, najveću nagradu koja se dodjeljuje na festivalu.

  • +2
Charlbi Dean Izvor: EPA / Autor: Guillaume Horcajuelo/ POOL